in

Агнешка плешка със зеленчуци

Агнешка плешка

Агнешкото е най-предпочитаното месо през пролетта. На празничните трапези на Великден и Гергьовден задължително присъства агнешко месо.

Вкусът на агнешкото е доста специфичен, но когато е приготвено както трябва, месото е изключително крехко и много вкусно.

За да бъде агнешкото вкусно, трябва да има хрупкава коричка, да е овкусено добре, да се пече много бавно и да бъде поднесено с подходяща гарнитура.

В тази рецепта агнешката плешка е комбинирана с различни зеленчуци. Имайте предвид, че плешката се пече доста по-дълго в сравнение с другите части на агнето, но пък е вкусна и ароматна.

Най-важното нещо, когато приготвяте агнешка плешка, е да бъдете търпеливи. Наистина отнема много време, но крайният резултат е впечатляващ.

Необходими продукти:

  • 1 агнешка плешка
  • 1 ч. бяло вино
  • 1 ч. бульон
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 с.л. розмарин
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 ч.л. бахар
  • сол и черен пипер
  • черен пипер на зърна
  • 2-3 глави лук
  • 3 моркова
  • 5 картофа
  • олио или зехтин

Начин на приготвяне:

Първо измийте много добре месото. Подсушете го с кухненска хартия и комбинирайте пушения червен пипер, кимиона, розмарина, бахара в купичка. Добавете малко мазнина.

Натрийте плешката със сол хубаво, а след това втрийте подправките в месото.

Сложете плешката в тава, добавете бульона и бялото вино. Поръсете с малко черен пипер на зърна и покрийте с алуминиево фолио.

Печете на не повече от 160 градуса.

Оставете да се пече около 3 часа. След това измийте и нарежете зеленчуците на едро.

Добавете и тях в тавата и върнете месото във фурната, вече без фолио.

Увеличете градусите, за да може зеленчуците да се сготвят и коричката на месото да стане хрупкава.

  • Обичате ли агнешко?

    Агнешко
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Патладжани

10 ползи от консумацията на патладжан

превръщане

„Превръщане“ – в света на магията, драконите и феите