in

Вкусна пица Барбекю

Барбекю пица

Пица Барбекю е много популярна през последните години. Всъщност тя е създадена през далечната 1985 година от Ед Ладу. Ладу е американски готвач, който прави предимно пици.

Оригиналната рецепта за пица Барбекю включва накъсано пилешко месо, домашно приготвен сос Барбекю, лук и сирене Фонтина.

На днешно време почти всеки ресторант има своя версия на тази пица и се предлага почти навсякъде.

Тази пица всъщност е с малко по-специфичен вкус и не допада на всеки, но ако сте от хората, които я обичат, опитайте да я приготвите вкъщи.

Необходими продукти:

За тестото:

  • 320 мл вода
  • 1 пакетче (7 грама) суха мая
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. зехтин
  • щипка сол
  • 440 грама брашно

За пицата: 

  • 1-2 с.л. зехтин
  • ½ ч. сос Барбекю
  • 250 грама сварено пилешко месо
  • ½ ч. моцарела
  • ½ ч. пушено сирене Гауда
  • 1 глава лук

Начин на приготвяне:

Затоплете водата и към нея добавете маята и захарта. Покрийте с кърпа и оставете маята да се активира.

Когато маята е готова, добавете зехтина, солта и брашното.

Размесете тестото върху набрашнена повърхност, след което го прехвърлете в намазнена купа. Оставете да втаса. Трябва да удвои обема си, което ще отнеме около 60-90 минути.

Това тесто е достатъчно за две пици, така че ако ще правите само една, замразете половината от тестото.

Размесете го отново и го разточете върху набрашнена повърхност. Включете фурната на 180 градуса, за да загрява докато оформяте пицата.

Разточете тестото и го намажете с малко зехтин. Идеята на това е продуктите да не навлажнят тестото.

Намажете блата със сос, след това накъсайте пилешкото месо и го разпръснете отгоре.

Наредете нарязания лук, поръсете с двата вида сирене, което сте настъргали предварително, и по желание поръсете с малко риган.

Печете около 20 минути, до златисто.

След като извадите пицата от фурната, можете да добавите още малко сос Барбекю, както и пресен магданоз.

Loading

  • Обичате ли сос Барбекю?

    Барбекю сос
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мишел Пфайфър

Мишел Пфайфър неостаряваща на 64

Тайните на Русия – от Распутин до Путин