in

Вкусна пица Барбекю

Барбекю пица

Пица Барбекю е много популярна през последните години. Всъщност тя е създадена през далечната 1985 година от Ед Ладу. Ладу е американски готвач, който прави предимно пици.

Оригиналната рецепта за пица Барбекю включва накъсано пилешко месо, домашно приготвен сос Барбекю, лук и сирене Фонтина.

На днешно време почти всеки ресторант има своя версия на тази пица и се предлага почти навсякъде.

Тази пица всъщност е с малко по-специфичен вкус и не допада на всеки, но ако сте от хората, които я обичат, опитайте да я приготвите вкъщи.

Необходими продукти:

За тестото:

  • 320 мл вода
  • 1 пакетче (7 грама) суха мая
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. зехтин
  • щипка сол
  • 440 грама брашно

За пицата: 

  • 1-2 с.л. зехтин
  • ½ ч. сос Барбекю
  • 250 грама сварено пилешко месо
  • ½ ч. моцарела
  • ½ ч. пушено сирене Гауда
  • 1 глава лук

Начин на приготвяне:

Затоплете водата и към нея добавете маята и захарта. Покрийте с кърпа и оставете маята да се активира.

Когато маята е готова, добавете зехтина, солта и брашното.

Размесете тестото върху набрашнена повърхност, след което го прехвърлете в намазнена купа. Оставете да втаса. Трябва да удвои обема си, което ще отнеме около 60-90 минути.

Това тесто е достатъчно за две пици, така че ако ще правите само една, замразете половината от тестото.

Размесете го отново и го разточете върху набрашнена повърхност. Включете фурната на 180 градуса, за да загрява докато оформяте пицата.

Разточете тестото и го намажете с малко зехтин. Идеята на това е продуктите да не навлажнят тестото.

Намажете блата със сос, след това накъсайте пилешкото месо и го разпръснете отгоре.

Наредете нарязания лук, поръсете с двата вида сирене, което сте настъргали предварително, и по желание поръсете с малко риган.

Печете около 20 минути, до златисто.

След като извадите пицата от фурната, можете да добавите още малко сос Барбекю, както и пресен магданоз.

  • Обичате ли сос Барбекю?

    Барбекю сос
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мишел Пфайфър

Мишел Пфайфър неостаряваща на 64

Тайните на Русия – от Распутин до Путин