Kъри е общо наименование за голямо разнообразие от ястия, които съдържат подправката къри. Това са ястия от азиатската кухня, които са много ароматни и вкусни. В повечето случаи те са пикантни.
Въпреки че кърито е част от азиатската кухня, вече е широко разпространено ястие по целия свят. Има хиляди варианти на рецептата, като може да се използва месо, риба, зеленчуци, както и бобови растения.
Тази рецепта е за веган версия на ястието- къри с нахут и спанак. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
- 2 с. л. къри паста
- 1 глава лук
- 400 грама домати от консерва
- 800 грама нахут от консерва
- 250 грама спанак
- сол
- черен пипер
- магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте къри пастата в голям тиган.
След това добавете нарязания на ситно лук и го запържете за няколко минути.
Добавете доматите и оставете на котлона, докато сосът се сгъсти.
Накрая добавете нахута, сол и черен пипер.
Свалете тигана от котлона, добавете измития и почистен спанак и разбъркайте.
Подправете с лимонов сок, добавете пресен магданоз и сервирайте.
Това къри може да се сервира и с бял ориз.
-
Харесвате ли азиатската кухня?
-
Да
-
Не
-