Тази идея за вечеря съчетава две от най-вкусните неща- риба и ризото. Рибата е пъстърва и е печена на фурна, което я прави доста по-полезна, а ризотото е с песто, което прави цялата чиния по-пъстра и свежа. Ето как да приготвите вкусно ризото с печена пъстърва:
Необходими продукти:
- 1 пъстърва
- 1 чаша ориз арборио
- 3 чаши зеленчуков бульон
- 1 глава лук
- 4 с. л. зехтин
- 1/2 ч. бяло вино
- сол
- черен пипер
- 1 малка скилидка чесън
- 1 стрък зелен лук
- 2 ч. босилек
- 1/4 ч. орехи
- 150 грама пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и почистете рибата. Нарежете я на големи парчета и я подправете със сол и черен пипер. Печете до готовност, около 30 минути.
Сложете босилека, зеления лук, чесъна, орехите, пармезана и зехтина, както и малко сол и черен пипер в блендера. Блендирайте до получаване на гладка смес.
Нарежете лука на ситно и го запържете в малко зехтин. Добавете ориза и зеленчуковия бульон. Оставете да заври. След това добавете бялото вино, сложете капак и оставете да се готви, докато се абсорбира цялата течност.
Когато оризът е готов, добавете пестото и разбъркайте добре.
Сервирайте с парче пъстърва отгоре.
-
Обичате ли песто?
-
Да
-
Не
-