in

Ризото с печена пъстърва

Тази идея за вечеря съчетава две от най-вкусните неща- риба и ризото. Рибата е пъстърва и е печена на фурна, което я прави доста по-полезна, а ризотото е с песто, което прави цялата чиния по-пъстра и свежа. Ето как да приготвите вкусно ризото с печена пъстърва:

Необходими продукти: 

  • 1 пъстърва
  • 1 чаша ориз арборио
  • 3 чаши зеленчуков бульон
  • 1 глава лук
  • 4 с. л. зехтин
  • 1/2 ч. бяло вино
  • сол
  • черен пипер
  • 1 малка скилидка чесън
  • 1 стрък зелен лук
  • 2 ч. босилек
  • 1/4 ч. орехи
  • 150 грама пармезан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и почистете рибата. Нарежете я на големи парчета и я подправете със сол и черен пипер. Печете до готовност, около 30 минути.

Сложете босилека, зеления лук, чесъна, орехите, пармезана и зехтина, както и малко сол и черен пипер в блендера. Блендирайте до получаване на гладка смес.

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко зехтин. Добавете ориза и зеленчуковия бульон. Оставете да заври. След това добавете бялото вино, сложете капак и оставете да се готви, докато се абсорбира цялата течност.

Когато оризът е готов, добавете пестото и разбъркайте добре.

Сервирайте с парче пъстърва отгоре.

 

 

Loading

  • Обичате ли песто?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-стилните визии на семейство Клуни на червения килим

Чарли Чаплин без грим – уязвим, несъвършен, гениален