Шоколадовото брауни е приятен десерт, който се предлага в различни форми. Може да срещнете най-различни начини за приготвянето му, които включват ядки, глазура, крема сирене, шоколадови чипсове, ягоди и други. Има обаче някой прости правила за печенето на брауни, които трябва да спазвате, за да получите любимия десерт.
Необходими продукти:
½ ч.ч. брашно
125 гр. Масло
225 гр. Натурапен шоколад
¾ ч.ч. захар
3 яйца
1 бакпулвер
½ к.л. сол
За глазурата
50 гр. Масло
225 гр. Шоколад
Начин на приготвяне:
Разтапяте маслото и шоколада на водна баня и оставяте сместа да се охлади до стайна температура.
Разбърквате в отделен съд яйцата и захарта и добавяте брашното и бакпулвера.
Добавяте шоколада и маслото към яйчената смес и печете 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Изваждате изпеченото брауни и изчаквате да се охлади. След това заливате с разтопения шоколад с масло.
По ваш вкус можете да декорирате с ягоди или мента и оставяте около час десертът да стегне, за да можете да го нарежете и сервирате.
-
Как предпочитате шоколадовото брауни?
-
Класическа рецепта
-
С плодове
-
С ядки
-
С крема сирене
-