in

Шоколадово брауни с ягоди

Шоколадовото брауни е приятен десерт, който се предлага в различни форми. Може да срещнете най-различни начини за приготвянето му, които включват ядки, глазура, крема сирене, шоколадови чипсове, ягоди и други. Има обаче някой прости правила за печенето на брауни, които трябва да спазвате, за да получите любимия десерт.

 

Необходими продукти:

½ ч.ч. брашно

125 гр. Масло

225 гр. Натурапен шоколад

¾ ч.ч. захар

3 яйца

1 бакпулвер

½ к.л. сол

За глазурата

50 гр. Масло

225 гр. Шоколад

 

Начин на приготвяне:

Разтапяте маслото и шоколада на водна баня и оставяте сместа да се охлади до стайна температура.

Разбърквате в отделен съд яйцата и захарта и добавяте брашното и бакпулвера.

Добавяте шоколада и маслото към яйчената смес и печете 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Изваждате изпеченото брауни и изчаквате да се охлади. След това заливате с разтопения шоколад с масло.

По ваш вкус можете да декорирате с ягоди или мента и оставяте около час десертът да стегне, за да можете да го нарежете и сервирате.

Loading

  • Как предпочитате шоколадовото брауни?

    chocolate nut brownie cake decorated with strawberries
    • Класическа рецепта
    • С плодове
    • С ядки
    • С крема сирене

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 плажа на остров Тасос, които си заслужава да посетите

Бялото винаги е на мода