Черната паста е паста, приготвена от обикновено тесто за паста, в което се добавя масло от сепия. Маслото от сепия едновременно оцветява пастата в черно и я овкусява. Черните спагети обикновено се приготвят с морски дарове, тъй като вкуса на морските дарове подхожда на вкуса на сепията. В тази рецепта обаче няма скариди или миди, тези спагети се приготвят със спанак, маскарпоне и пармезан и са много вкусни.
Необходими продукти:
- 400 грама спагети с мастило от сепия
- 2 с. л. зехтин
- 2 с. л. масло
- 2 скилидки чесън
- 2 ч. л. индийско орехче
- 500 грама спанак
- 150 грама маскарпоне
- 100 грама заквасена сметана
- 100 грама пармезан
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Черните спагети се варят по същия начин като обикновените спагети, в подсолена вода.
В голям тиган сложете зехтина, маслото, чесъна и индийското орехче. Когато маслото се разтопи, добавете спанака. Гответе около 5 минути, след което овкусете със сол и черен пипер.
Добавете сметаната, маскарпонето и малко от водата, в която сте сварили спагетите.
Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти.
Прибавете сварените спагети към готовия сос и оставете да се готвят още няколко минути.
-
Опитвали ли сте паста с мастило от сепия?
-
Да
-
Не
-