in

Черна паста със спанак, маскарпоне и пармезан

Черна паста

Черната паста е паста, приготвена от обикновено тесто за паста, в което се добавя масло от сепия. Маслото от сепия едновременно оцветява пастата в черно и я овкусява. Черните спагети обикновено се приготвят с морски дарове, тъй като вкуса на морските дарове подхожда на вкуса на сепията. В тази рецепта обаче няма скариди или миди, тези спагети се приготвят със спанак, маскарпоне и пармезан и са много вкусни.

Черна паста

Необходими продукти: 

  • 400 грама спагети с мастило от сепия
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. масло
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч. л. индийско орехче
  • 500 грама спанак
  • 150 грама маскарпоне
  • 100 грама заквасена сметана
  • 100 грама пармезан
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне: 

Черните спагети се варят по същия начин като обикновените спагети, в подсолена вода.

В голям тиган сложете зехтина, маслото, чесъна и индийското орехче. Когато маслото се разтопи, добавете спанака. Гответе около 5 минути, след което овкусете със сол и черен пипер.

Добавете сметаната, маскарпонето и малко от водата, в която сте сварили спагетите.

Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти.

Прибавете сварените спагети към готовия сос и оставете да се готвят още няколко минути.

  • Опитвали ли сте паста с мастило от сепия?

    Черна паста
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Модни дестинации

Топ 7 модни дестинации и какво да купите, когато ги посетите

Фернандо Колумб

Тихият подвиг на незаконния син на Христофор Колумб