in

Черна паста със спанак, маскарпоне и пармезан

Черна паста

Черната паста е паста, приготвена от обикновено тесто за паста, в което се добавя масло от сепия. Маслото от сепия едновременно оцветява пастата в черно и я овкусява. Черните спагети обикновено се приготвят с морски дарове, тъй като вкуса на морските дарове подхожда на вкуса на сепията. В тази рецепта обаче няма скариди или миди, тези спагети се приготвят със спанак, маскарпоне и пармезан и са много вкусни.

Черна паста

Необходими продукти: 

  • 400 грама спагети с мастило от сепия
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. масло
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч. л. индийско орехче
  • 500 грама спанак
  • 150 грама маскарпоне
  • 100 грама заквасена сметана
  • 100 грама пармезан
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне: 

Черните спагети се варят по същия начин като обикновените спагети, в подсолена вода.

В голям тиган сложете зехтина, маслото, чесъна и индийското орехче. Когато маслото се разтопи, добавете спанака. Гответе около 5 минути, след което овкусете със сол и черен пипер.

Добавете сметаната, маскарпонето и малко от водата, в която сте сварили спагетите.

Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти.

Прибавете сварените спагети към готовия сос и оставете да се готвят още няколко минути.

  • Опитвали ли сте паста с мастило от сепия?

    Черна паста
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Модни дестинации

Топ 7 модни дестинации и какво да купите, когато ги посетите

Фернандо Колумб

Тихият подвиг на незаконния син на Христофор Колумб