in

Тарт с чери домати, моцарела и лилав босилек

Този тарт се приготвя изключително лесно, тъй като се прави с готово бутер тесто и не е необходимо да месите, да чакате да втасва и т.н. Рецептата е без месо, само с домати и моцарела, но можете да добавите и някакъв колбас, ако не искате постно ястие.

Интересното при тази рецепта е лилавият босилек. Босилекът е популярна подправка, но сме свикнали той да е зелен. Лилавият босилек е същият като обикновения, но има повече полезни свойства. Освен в кулинарията, той се използва и в медицината. Ако не успеете да намерите лилав босилек, можете да го замените със зелен.

Ето как да приготвите този вкусен тарт с чери домати, моцарела и лилав босилек:

Необходими продукти: 

  • 1 бутер тесто (около 400 грама)
  • 150 грама крема сирене
  • 1 стрък зелен лук
  • 2 с. л. босилек
  • 150 грама моцарела
  • 50 грама пармезан
  • 200 грама чери домати
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

Разстелете бутер тестото в тава и го надупчете с вилица.

Намажете тестото с крема сиренето, като оставите борд отстрани (около 2 см) и поръсете с босилека и зеления лук.

Разрежете чери доматите на половинки и ги разпръснете отгоре.

Накрая поръсете с настърганата моцарела и пармезана.

Разбийте яйцето и намажете краищата на тестото с него.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

След като извадите тарта от фурната, поръсете с няколко листа пресен босилек.

Loading

  • Обичате ли солен тарт?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Завръщането на Шон Пен – „Денят на флага“

Снимка: Краси Свраков

Битка на кандидати за директори на най-големите театри в София