in

Супа от сьомга „Лохикейто“

Крем супа от сьомга

Крем супата от сьомга е много популярно ястие във Финландия и другите северни страни.

Тази супа съдържа филе от сьомга, варени картофи, моркови и праз лук. Супата обикновено се сервира топла, с малко пресен копър.

Има спорове относно това дали трябва супата да съдържа мляко или не. Някои хора твърдят, че задължително трябва да се използва мляко, докато други мислят, че по-добрият вариант е да се сложи сметана.

Освен че е ужасно вкусна, тази супа се приготвя изключително лесно и е много подходяща за лятото.

Ето как да приготвите финландска супа „Лохикейто“:

Необходими продукти:

  • ¼ ч. масло
  • 1 стрък праз лук
  • 4 ч. рибен бульон или 2 кубчета бульон с аромат на риба
  • 1 кг картофи
  • 2 моркова
  • 500 грама сьомга
  • 1 ч.ч. пълномаслена сметана
  • сол и черен пипер
  • пресен копър

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в голяма тенджера.

Добавете нарязания на ситно праз и гответе 5-6 минути, докато омекне.

Добавете бульона, както и нарязаните на ситно картофи и моркови.

Оставете да заври, след което оставете на котлона около 15 минути, докато всички продукти омекнат.

Накрая добавете сьомгата, като предварително я нарежете на едри парчета. Добавете и сметаната и гответе 5-6 минути, докато рибата се сготви. Махнете от котлона и овкусете със сол и черен пипер.

Преди да сервирате, добавете нарязания на ситно пресен копър.

Loading

  • Опитвали ли сте супа от сьомга?

    Супа сьомга
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ресторант

12 неща, които никога не бива да ядете в ресторант

„Бившият ми и други проклятия“ – никога не смесвай водката с магия