Тези свински стекове са много интересни. Комбинацията от месо и червени боровинки не е най-типичната, но тази празнична рецепта много ще ви допадне. Могат да бъдат аранжирани много красиво, а ароматът на портокал внася свежест в цялото ястие.
Необходими продукти:
- 6 свински пържоли
- 2 с. л. олио или зехтин
- 350 грама сос от червени боровинки
- 2 с. л. портокалов сок
- 1/4 ч. л. индийско орехче
- 6 тънки кръгчета портокал
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Запечатайте свинските пържоли на тиган за няколко минути.
Овкусете със сол и черен пипер.
Разбъркайте соса от червени боровинки, портокаловия сок и индийското орехче.
Намажете пържолите с тази смес.
Сложете пържолите във фурната и печете един час.
Сервирайте с резен портокал върху всяка от тях.
-
Харесвате ли нетипични вкусови комбинации?
-
Да
-
Не
-