in

Розово ризото с пилешко месо

Ризото

Ризотото е много просто ястие, което може да се приготви с почти всичко. Основните неща, по които ризотото се различава от обикновения ориз, са видът на ориза и начинът на приготвяне. Ризотото винаги се прави с бульон, докато обикновеният ориз се вари във вода.

Има хиляди рецепти за ризото и почти всички видове ризото са много вкусни, но визията на едно ястие е не по-малко важна от вкуса.

Ако искате да приготвите малко по-интересна вечеря днес, можете да опитате това розово ризото с пилешко месо. Розовият цвят се постига с помощта на червено цвекло. А освен че оцветява ориза в розово, цвеклото придава и много приятен вкус.

Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

  • 300 грама ориз Арборио
  • 3 скилидки чесън
  • 1.5 литра зеленчуков бульон
  • 1 чаша бяло вино
  • 1 глава лук
  • 1 глава червено цвекло
  • 500 грама пилешко месо
  • 200 грама пармезан
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • розмарин

Начин на приготвяне:

Запържете нарязания на ситно лук в малко зехтин. След като омекне, добавете и накълцания чесън.

Когато лукът и чесънът са добре запържени, добавете измития ориз.

Запържете и него за няколко минути, след което добавете бялото вино.

Сложете червеното цвекло в чопър, за да стане на гъста паста.

Добавете цвеклото към ориза, както и 1-2 чаши бульон.

Когато оризът поеме бульона, добавете още малко.

Разбърквайте ризотото непрекъснато и добавяйте бульон всеки път, щом оризът поеме течността.

Добавете малко розмарин, овкусете със сол и черен пипер и оставете оризът да къкри.

За да се сготви напълно, ще му бъдат необходими около 20-25 минути.

Междувременно в друг тиган запечете пилешкото месо с малко сол и черен пипер и съвсем малко мазнина.

Когато ризотото е готово, добавете пармезана и разбъркайте.

Преди да сервирате, добавете пилешкото месо и украсете чинията с малко пресен магданоз.

Loading

  • Опитвали ли сте розово ризото?

    Розово ризото
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Леонардо да Винчи бил виртуоз в кухнята

„Направени от вина“ – историята на децата на Прехода