in

Розово ризото с пилешко месо

Ризото

Ризотото е много просто ястие, което може да се приготви с почти всичко. Основните неща, по които ризотото се различава от обикновения ориз, са видът на ориза и начинът на приготвяне. Ризотото винаги се прави с бульон, докато обикновеният ориз се вари във вода.

Има хиляди рецепти за ризото и почти всички видове ризото са много вкусни, но визията на едно ястие е не по-малко важна от вкуса.

Ако искате да приготвите малко по-интересна вечеря днес, можете да опитате това розово ризото с пилешко месо. Розовият цвят се постига с помощта на червено цвекло. А освен че оцветява ориза в розово, цвеклото придава и много приятен вкус.

Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

  • 300 грама ориз Арборио
  • 3 скилидки чесън
  • 1.5 литра зеленчуков бульон
  • 1 чаша бяло вино
  • 1 глава лук
  • 1 глава червено цвекло
  • 500 грама пилешко месо
  • 200 грама пармезан
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • розмарин

Начин на приготвяне:

Запържете нарязания на ситно лук в малко зехтин. След като омекне, добавете и накълцания чесън.

Когато лукът и чесънът са добре запържени, добавете измития ориз.

Запържете и него за няколко минути, след което добавете бялото вино.

Сложете червеното цвекло в чопър, за да стане на гъста паста.

Добавете цвеклото към ориза, както и 1-2 чаши бульон.

Когато оризът поеме бульона, добавете още малко.

Разбърквайте ризотото непрекъснато и добавяйте бульон всеки път, щом оризът поеме течността.

Добавете малко розмарин, овкусете със сол и черен пипер и оставете оризът да къкри.

За да се сготви напълно, ще му бъдат необходими около 20-25 минути.

Междувременно в друг тиган запечете пилешкото месо с малко сол и черен пипер и съвсем малко мазнина.

Когато ризотото е готово, добавете пармезана и разбъркайте.

Преди да сервирате, добавете пилешкото месо и украсете чинията с малко пресен магданоз.

  • Опитвали ли сте розово ризото?

    Розово ризото
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Леонардо да Винчи бил виртуоз в кухнята

„Направени от вина“ – историята на децата на Прехода