Ризотото е вкусно кремообразно ястие, които има хиляди варианти. Може да се приготви само със зеленчуци, с пилешко, с морски дарове и т.н.
Ризотото с бекон и артишок е много интересно и ароматно ястие, което със сигурност ще ви хареса, особено ако обичате вкуса на артишока.
Необходими продукти:
- 1 ч. ориз Арборио
- 1/2 ч. вода
- 250 грама бекон
- 250 грама артишок от консерва
- сол
- черен пипер
- 800 мл пилешки бульон
- пармезан
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на парчета. Запържете го, докато стане хрупкав и го извадете върху кухненска хартия.
Оставете малко от мазнината и запържете артишока в нея за 2-3 минути. Подправете със сол и черен пипер.
Запържете ориза за 1-2 минути.
Добавете водата и гответе, докато оризът я поеме.
След това добавете 1/4 от пилешкия бульон. Оставете оризът да го поеме, добавете още бульон и така, докато свърши.
След като оризът е поел цялата течност, добавете бекона и артишока. Ако е необходимо, добавете още сол и черен пипер.
Накрая можете да поръсите с настърган пармезан.
-
Харесвате ли артишок?
-
Да
-
Не
-