Минестроне е италианска супа, която съдържа зеленчуков бульон, бобови култури и паста или ориз.
Тази супа има хиляди варианти, тъй като се приготвя по различен начин в различните райони на Италия, а освен това се приготвя със сезонни зеленчуци.
Супа „Минестроне“ е характерна за италианската селска кухня и едно време се считала за храна за бедните. Днес супата е популярна по цял свят и се предлага в най-изисканите ресторанти. Вкусна е, благодарение на голямото количество зеленчуци, и се приготвя доста лесно.
Ето как да приготвите пролетно „Минестроне“:
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 4-5 картофа
- 2-3 моркова
- 200 грама грах
- 2 червени чушки
- 700 мл зеленчуков бульон
- 1 лимон
- 1 шепа пресен босилек
- ½ ч. магданоз
- 150 грама паста
- 400 грама бял боб
- 1 ч. пармезан
Начин на приготвяне:
Запържете нарязания на ситно лук в зехтина. Когато омекне, добавете и накълцания чесън.
Добавете зеленчуковия бульон, нарязаните на кубчета моркови, а няколко минути по-късно и картофите.
Добавете нарязаните чушки, граха и боба.
Когато зеленчуците са сварени, добавете пастата.
Оставете пастата да се свари добре, около 10 минути, и добавете сока от лимона, пресният босилек, нарязан на ситно, и магданоза.
Преди да сервирате, поръсете с настърган пармезан.
-
Обичате ли супа Минестроне?
-
Да
-
Не
-