in

Пролетно „Минестроне“

Пролетно Минестроне

Минестроне е италианска супа, която съдържа зеленчуков бульон, бобови култури и паста или ориз.

Тази супа има хиляди варианти, тъй като се приготвя по различен начин в различните райони на Италия, а освен това се приготвя със сезонни зеленчуци.

Супа „Минестроне“ е характерна за италианската селска кухня и едно време се считала за храна за бедните. Днес супата е популярна по цял свят и се предлага в най-изисканите ресторанти. Вкусна е, благодарение на голямото количество зеленчуци, и се приготвя доста лесно.

Ето как да приготвите пролетно „Минестроне“:

Необходими продукти: 

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 4-5 картофа
  • 2-3 моркова
  • 200 грама грах
  • 2 червени чушки
  • 700 мл зеленчуков бульон
  • 1 лимон
  • 1 шепа пресен босилек
  • ½ ч. магданоз
  • 150 грама паста
  • 400 грама бял боб
  • 1 ч. пармезан

Начин на приготвяне: 

Запържете нарязания на ситно лук в зехтина. Когато омекне, добавете и накълцания чесън.

Добавете зеленчуковия бульон, нарязаните на кубчета моркови, а няколко минути по-късно и картофите.

Добавете нарязаните чушки, граха и боба.

Когато зеленчуците са сварени, добавете пастата.

Оставете пастата да се свари добре, около 10 минути, и добавете сока от лимона, пресният босилек, нарязан на ситно, и магданоза.

Преди да сервирате, поръсете с настърган пармезан.

Loading

  • Обичате ли супа Минестроне?

    Супа
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Пролетен маникюр

10 идеи за пролетен маникюр

челистката

„Челистката“ – да се изправиш срещу Кремъл