in

Пролетно „Минестроне“

Пролетно Минестроне

Минестроне е италианска супа, която съдържа зеленчуков бульон, бобови култури и паста или ориз.

Тази супа има хиляди варианти, тъй като се приготвя по различен начин в различните райони на Италия, а освен това се приготвя със сезонни зеленчуци.

Супа „Минестроне“ е характерна за италианската селска кухня и едно време се считала за храна за бедните. Днес супата е популярна по цял свят и се предлага в най-изисканите ресторанти. Вкусна е, благодарение на голямото количество зеленчуци, и се приготвя доста лесно.

Ето как да приготвите пролетно „Минестроне“:

Необходими продукти: 

  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 4-5 картофа
  • 2-3 моркова
  • 200 грама грах
  • 2 червени чушки
  • 700 мл зеленчуков бульон
  • 1 лимон
  • 1 шепа пресен босилек
  • ½ ч. магданоз
  • 150 грама паста
  • 400 грама бял боб
  • 1 ч. пармезан

Начин на приготвяне: 

Запържете нарязания на ситно лук в зехтина. Когато омекне, добавете и накълцания чесън.

Добавете зеленчуковия бульон, нарязаните на кубчета моркови, а няколко минути по-късно и картофите.

Добавете нарязаните чушки, граха и боба.

Когато зеленчуците са сварени, добавете пастата.

Оставете пастата да се свари добре, около 10 минути, и добавете сока от лимона, пресният босилек, нарязан на ситно, и магданоза.

Преди да сервирате, поръсете с настърган пармезан.

  • Обичате ли супа Минестроне?

    Супа
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Пролетен маникюр

10 идеи за пролетен маникюр

челистката

„Челистката“ – да се изправиш срещу Кремъл