in

Постни лозови сарми

Сармите са задължителен елемент от трапезата на Бъдни вечер, а дали ще приготвите зелеви или лозови, зависи изцяло от вашия вкус. Вече ви предложихме рецепта за постни зелеви сарми, а ако не харесвате киселото зеле, можете да направите лозови сарми за 24-ти.

Необходими продукти:

  • 30-40 броя лозови листа
  • 1 ч. ч. ориз
  • 1 глава лук
  • 20-30 грама стафиди
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица

Начин на приготвяне:

Запържете нарязания на ситно лук в малко олио. Добавете ориза и запържете леко и него.

Добавете половин чаена чаша вода. След като оризът поеме водата и набъбне, добавете всички подправки и стафидите.

След около минута свалете сместа от котлона и я оставете леко да изстине.

Измийте лозовите листа внимателно, лесно се късат.

Сармите се сгъват по следния начин: сложете една лъжица от плънката в най-широката част на листото. Загънете левия и десния край към плънката, след което навийте на руло.

На дъното на тенджерата наредете няколко лозови листа. Наредете сармите плътно една до друга, а отгоре ги притиснете с чиния.

Сармите се варят на слаб огън, около 45-50 минути.

Loading

  • Колко ястия ще имате на трапезата на Бъдни вечер?

    • 7
    • 9
    • 11

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как се справяте със стреса?

„Другото време“ – безвремие или житейски баланс