Ако търсите вариант за лесна, бърза и вкусна вечеря, тази рецепта е много подходяща. Рядко може да се срещне човек, който не обича пилешко месо или броколи.
Освен че е лесна, тази рецепта е и доста здравословна. Пилешкото месо дава на тялото протеини, а броколите фибри, витамини и минерали.
Това ястие е леко пикантно, може да се сервира с ориз, ако искате да добавите малко въхлехидрати или да поръсите със сусам, за по-добър вкус.
Необходими продукти:
- 2-3 броя пилешки гърди
- 1 връзка броколи
- 2 с. л. зехтин
- 1 с. л. сусамово масло
- сол и черен пипер
За соса:
- 2/3 ч. вода
- 1/3 ч. соев сос
- 3 с. л. оризов оцет
- 2 с. л. царевично нишесте
- 2 с. л. мед
- 2 скилидки чесън
- 1 ч. л. джинджифил
Начин на приготвяне:
Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. Запържете ги за около 5 минути в една супена лъжица зехтин.
След като месото се запържи, добавете останалия зехтин и измитите и нарязани на розички броколи. Гответе около 4-5 минути.
Комбинирайте всички съставки за соса и ги добавете в тигана.
Гответе още няколко минути, докато сосът се сгъсти, месото се изпече и броколите омекнат.
-
Колко често хапвате броколи?
-
Поне няколко пъти седмично
-
Веднъж седмично
-
Възможно най-рядко
-
Не ям броколи
-