in

Печено филе от риба треска с хрупкава чеснова панировка

Тази рецепта е подходяща за делничните вечери. Рибата е много полезна храна, а хрупкавата панировка с чесън и билки я прави и много вкусна. Можете да използвате и друг вид риба, но треската е добър избор. Също така можете да изпържите филето, но във фурната ще използвате много по-малко мазнина. Най-хубавото на морските дарове и рибата е, че се изпичат за около 15 минути.

Ето как да приготвите филе от треска с хрупкава чеснова панировка с билки: 

Необходими продукти: 

  • 4 броя (по около 200 грама) филе от треска
  • 5 с. л. масло
  • 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 ч. галета
  • 3 с. л. магданоз
  • 1 с. л. мащерка

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете рибата. Подправете със сол, черен пипер и малко лимонов сок.

Разтопете маслото и добавете чесъна. Сотирайте го за няколко минути, за да овкуси маслото.

Добавете галетата и оставете още минути, докато абсорбира маслото. Добавете нарязаните на ситно магданоз и мащерка, както и малко сол и черен пипер.

Покрийте рибата с галетата и печете в намазнена тавичка, в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 15 минути.

Loading

  • Пържена или печена риба предпочитате?

    • Пържена
    • Печена

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тест: Кое хоби е подходящо за вас?

Снимка: Сиела

„Размах“ – книгата, която Бил Гейтс обяви за една от петте книги на 2020 г.