Тази рецепта е подходяща за делничните вечери. Рибата е много полезна храна, а хрупкавата панировка с чесън и билки я прави и много вкусна. Можете да използвате и друг вид риба, но треската е добър избор. Също така можете да изпържите филето, но във фурната ще използвате много по-малко мазнина. Най-хубавото на морските дарове и рибата е, че се изпичат за около 15 минути.
Ето как да приготвите филе от треска с хрупкава чеснова панировка с билки:
Необходими продукти:
- 4 броя (по около 200 грама) филе от треска
- 5 с. л. масло
- 1 лимон
- сол
- черен пипер
- 3 скилидки чесън
- 1/2 ч. галета
- 3 с. л. магданоз
- 1 с. л. мащерка
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете рибата. Подправете със сол, черен пипер и малко лимонов сок.
Разтопете маслото и добавете чесъна. Сотирайте го за няколко минути, за да овкуси маслото.
Добавете галетата и оставете още минути, докато абсорбира маслото. Добавете нарязаните на ситно магданоз и мащерка, както и малко сол и черен пипер.
Покрийте рибата с галетата и печете в намазнена тавичка, в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 15 минути.
-
Пържена или печена риба предпочитате?
-
Пържена
-
Печена
-