Сезонът на тиквата е сравнително кратък, затова е добре да й се наслаждаваме максимално. Първата ни асоциация с тиквата е за нещо сладко, но всъщност тя се добавя и в много солени ястия, като ризото, супи и дори паста.
Тиквата не е с прекалено силен и натрапчив вкус. В тази рецепта има и печени орехи, които добавят приятна хрупкавост на ястието, както и спанак, който пък осигурява цвят и свежест.
Ето как да приготвите тази вкусна паста:
Необходими продукти:
- 300 грама паста (пене или мидички)
- 1 с. л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 ч. пюре от тиква
- 2 с. л. доматена паста
- 2 с. л. сметана за готвене
- 1 ч. зеленчуков бульон
- щипка индийско орехче
- 2 ч. спанак
- 1/4 ч. печени орехи
- пармезан
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода.
Пюрето от тиква може да бъде от консерва или да сварите тиква и да я пасирате, за да стане на пюре.
Загрейте зехтина и запържете накълцания чесън.
Добавете доматената паста, пюрето от тиква, сметаната, зеленчуковия бульон и индийското орехче. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Оставете да се готви, като разбърквате от време на време.
Накрая добавете спанака, пастата и орехите.
Добавете настърган пармезан на вкус.
-
Опитвали ли сте паста с тиква?
-
Да
-
Не
-