in

ЕхаЕха

Паста с тиква, орехи и спанак

Сезонът на тиквата е сравнително кратък, затова е добре да й се наслаждаваме максимално. Първата ни асоциация с тиквата е за нещо сладко, но всъщност тя се добавя и в много солени ястия, като ризото, супи и дори паста.

Тиквата не е с прекалено силен и натрапчив вкус. В тази рецепта има и печени орехи, които добавят приятна хрупкавост на ястието, както и спанак, който пък осигурява цвят и свежест.

Ето как да приготвите тази вкусна паста:

Необходими продукти: 

  • 300 грама паста (пене или мидички)
  • 1 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. пюре от тиква
  • 2 с. л. доматена паста
  • 2 с. л. сметана за готвене
  • 1 ч. зеленчуков бульон
  • щипка индийско орехче
  • 2 ч. спанак
  • 1/4 ч. печени орехи
  • пармезан
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода.

Пюрето от тиква може да бъде от консерва или да сварите тиква и да я пасирате, за да стане на пюре.

Загрейте зехтина и запържете накълцания чесън.

Добавете доматената паста, пюрето от тиква, сметаната, зеленчуковия бульон и индийското орехче. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Оставете да се готви, като разбърквате от време на време.

Накрая добавете спанака, пастата и орехите.

Добавете настърган пармезан на вкус.

  • Опитвали ли сте паста с тиква?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Кейт Уинслет се превъплъщава в Лий Милър във филма “Лий”

Снимки: Siela

“100 неща, които те не искат да знаете” – Даниел Смит търси отговори на най-големите мистерии в историята