in

ЕхаЕха

Паста с тиква, орехи и спанак

Сезонът на тиквата е сравнително кратък, затова е добре да й се наслаждаваме максимално. Първата ни асоциация с тиквата е за нещо сладко, но всъщност тя се добавя и в много солени ястия, като ризото, супи и дори паста.

Тиквата не е с прекалено силен и натрапчив вкус. В тази рецепта има и печени орехи, които добавят приятна хрупкавост на ястието, както и спанак, който пък осигурява цвят и свежест.

Ето как да приготвите тази вкусна паста:

Необходими продукти: 

  • 300 грама паста (пене или мидички)
  • 1 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. пюре от тиква
  • 2 с. л. доматена паста
  • 2 с. л. сметана за готвене
  • 1 ч. зеленчуков бульон
  • щипка индийско орехче
  • 2 ч. спанак
  • 1/4 ч. печени орехи
  • пармезан
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода.

Пюрето от тиква може да бъде от консерва или да сварите тиква и да я пасирате, за да стане на пюре.

Загрейте зехтина и запържете накълцания чесън.

Добавете доматената паста, пюрето от тиква, сметаната, зеленчуковия бульон и индийското орехче. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Оставете да се готви, като разбърквате от време на време.

Накрая добавете спанака, пастата и орехите.

Добавете настърган пармезан на вкус.

  • Опитвали ли сте паста с тиква?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Кейт Уинслет се превъплъщава в Лий Милър във филма „Лий“

Снимки: Siela

„100 неща, които те не искат да знаете“ – Даниел Смит търси отговори на най-големите мистерии в историята