in

Класически американски Корн Дог

Корн Дог

Корн Дог е улична американска храна, която представлява кренвирш или наденичка на клечка. Колбасът се покрива с дебел слой тесто от царевично брашно и се пържи.

Има най-различни вариации на това интересно „фаст фууд“ ястие. Единият вариант е да се сложи топено сирене между наденичката и тестото. Друга версия е „cornbrat“, който се приготвя с братвурст, вместо с кренвирш. Има също така мини версия на корн дог- малки наденички, приготвени по същия начин, които обаче не се нанизват на клечка. Обикновено една порция съдържа около 10 броя. Този вариант често присъства в детските менюта на ресторантите.

Корн Дог е въведен в Щатите от новопристигналите немски имигранти в Тексас, които били производители на колбаси. През 1929г. ястието получава патент и става типично американско ястие. Впоследствие тази улична храна става много популярна и в другите части на света, включително Австралия, Нова Зеландия, Япония, Северна Корея и т.н.

Ето как да приготвите класически американски Корн Дог:

Необходими продукти:

  • 8 кренвирша или наденички по избор
  • ½ ч.ч. царевично нишесте
  • 1 ч. царевичен грис
  • 1 ч. брашно
  • 1 с.л. захар
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч. прясно мляко
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. мед
  • 1 яйце
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Подсушете кренвиршите с кухненска хартия и ги нанижете на дълги дървени шишчета.

Поръсете ги с царевично нишесте. Можете да го разнесете с ръка, така че да покрие кренвиршите или наденичките отвсякъде.

Разбъркайте царевичното брашно, брашното, захарта, бакпулвера, солта и червения пипер.

В друга купа разбийте яйцето, млякото, меда и олиото. Добавете млечната смес към царевичното нишесте и разбъркайте добре. Оставете да престои около 5 минути.

Изсипете достатъчно олио в дълбок съд и го загрейте.

Докато олиото се нагрява, пресипете тестото във висока чаша.

Вземете един от кренвиршите, потопете го в тестото, завъртете няколко пъти, за да се покрие с тесто добре и го прехвърлете в горещото олио. Продължавайте да въртите първите няколко секунди, за да може тестото да стегне върху кренвирша.

Пуснете клечката и оставете да се пържи 3-4 минути, до златисто. След това извадете върху кухненска хартия, за да може излишната мазнина да се отцеди.

Повторете с останалите кренвирши и сервирайте с различни сосове- кетчуп, майонеза и други.

Loading

  • Опитвали ли сте Корн Дог?

    Корн Дог
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Депресия

10 храни, които могат да помогнат в борбата с депресията

Пеле

„Любов към футбола“ – как Пеле от бедно чернокожо момче става икона