in

Класически американски Корн Дог

Корн Дог

Корн Дог е улична американска храна, която представлява кренвирш или наденичка на клечка. Колбасът се покрива с дебел слой тесто от царевично брашно и се пържи.

Има най-различни вариации на това интересно „фаст фууд“ ястие. Единият вариант е да се сложи топено сирене между наденичката и тестото. Друга версия е „cornbrat“, който се приготвя с братвурст, вместо с кренвирш. Има също така мини версия на корн дог- малки наденички, приготвени по същия начин, които обаче не се нанизват на клечка. Обикновено една порция съдържа около 10 броя. Този вариант често присъства в детските менюта на ресторантите.

Корн Дог е въведен в Щатите от новопристигналите немски имигранти в Тексас, които били производители на колбаси. През 1929г. ястието получава патент и става типично американско ястие. Впоследствие тази улична храна става много популярна и в другите части на света, включително Австралия, Нова Зеландия, Япония, Северна Корея и т.н.

Ето как да приготвите класически американски Корн Дог:

Необходими продукти:

  • 8 кренвирша или наденички по избор
  • ½ ч.ч. царевично нишесте
  • 1 ч. царевичен грис
  • 1 ч. брашно
  • 1 с.л. захар
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч. прясно мляко
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. мед
  • 1 яйце
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

Подсушете кренвиршите с кухненска хартия и ги нанижете на дълги дървени шишчета.

Поръсете ги с царевично нишесте. Можете да го разнесете с ръка, така че да покрие кренвиршите или наденичките отвсякъде.

Разбъркайте царевичното брашно, брашното, захарта, бакпулвера, солта и червения пипер.

В друга купа разбийте яйцето, млякото, меда и олиото. Добавете млечната смес към царевичното нишесте и разбъркайте добре. Оставете да престои около 5 минути.

Изсипете достатъчно олио в дълбок съд и го загрейте.

Докато олиото се нагрява, пресипете тестото във висока чаша.

Вземете един от кренвиршите, потопете го в тестото, завъртете няколко пъти, за да се покрие с тесто добре и го прехвърлете в горещото олио. Продължавайте да въртите първите няколко секунди, за да може тестото да стегне върху кренвирша.

Пуснете клечката и оставете да се пържи 3-4 минути, до златисто. След това извадете върху кухненска хартия, за да може излишната мазнина да се отцеди.

Повторете с останалите кренвирши и сервирайте с различни сосове- кетчуп, майонеза и други.

  • Опитвали ли сте Корн Дог?

    Корн Дог
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Депресия

10 храни, които могат да помогнат в борбата с депресията

Пеле

„Любов към футбола“ – как Пеле от бедно чернокожо момче става икона