Тази супа съдържа много зеленчуци, което я прави пълна с витамини, и кнедли, които пък ще ви заситят много добре. Няма нищо по-хубаво от една топла супа в студените зимни вечери, така че ако още не сте решили какво да приготвите за вечеря, можете да опитате тази вкусна супа с кнедли:
Необходими продукти:
- 1 стрък праз лук
- 1 глава лук
- 1 стрък целина
- 2 моркова
- 3 скилидки чесън
- 1 картоф
- 1 чаша тиква
- 1 дафинов лист
- малко пресен магданоз
- 1 ч. л. мащерка
- 1 ч. л. риган
- 1 с. л. масло
- ¼ ч. брашно
- 8 чаши зеленчуков бульон
- ¼ ч. сметана за готвене
- 1 чаша грах
- сол и черен пипер
За кнедлите:
- 120 грама брашно
- 1/2 ч. л. бакпулвер
- 60 грама масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържете почистените и нарязани на ситно лук, праз, моркови и целина в 1 с. л. масло.
Когато омекнат, добавете чесъна, тиквата и картофа. Добавете всички подправки и още съвсем малко масло.
Добавете ¼ ч. брашно и разбъркайте добре. Изсипете зеленчуковия бульон в тенджерата и оставете да заври. След като заври, оставете супата да къкри около 20-30 минути и подправете със сол и черен пипер.
Комбинирайте брашното, бакпулвера, малко сол и черен пипер. Добавете и маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте, докато се образува тесто.
Оформете кнедли от тестото и ги пуснете във врящата супа.
Оставете да се варят около 10 минути, трябва да удвоят обема си.
След това добавете грахта и сметаната. Изчакайте няколко минути, за да се свари и супата е готова.
-
Обичате ли кнедли?
-
Да
-
Не
-