in

Зеленчукова супа с кнедли

Зеленчукова супа с кнедли

Тази супа съдържа много зеленчуци, което я прави пълна с витамини, и кнедли, които пък ще ви заситят много добре. Няма нищо по-хубаво от една топла супа в студените зимни вечери, така че ако още не сте решили какво да приготвите за вечеря, можете да опитате тази вкусна супа с кнедли:

Необходими продукти:

  • 1 стрък праз лук
  • 1 глава лук
  • 1 стрък целина
  • 2 моркова
  • 3 скилидки чесън
  • 1 картоф
  • 1 чаша тиква
  • 1 дафинов лист
  • малко пресен магданоз
  • 1 ч. л. мащерка
  • 1 ч. л. риган
  • 1 с. л. масло
  • ¼ ч. брашно
  • 8 чаши зеленчуков бульон
  • ¼ ч. сметана за готвене
  • 1 чаша грах
  • сол и черен пипер

За кнедлите:

  • 120 грама брашно
  • 1/2 ч. л. бакпулвер
  • 60 грама масло
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържете почистените и нарязани на ситно лук, праз, моркови и целина в 1 с. л. масло.

Когато омекнат, добавете чесъна, тиквата и картофа. Добавете всички подправки и още съвсем малко масло.

Добавете ¼ ч. брашно и разбъркайте добре. Изсипете зеленчуковия бульон в тенджерата и оставете да заври. След като заври, оставете супата да къкри около 20-30 минути и подправете със сол и черен пипер.

Комбинирайте брашното, бакпулвера, малко сол и черен пипер. Добавете и маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте, докато се образува тесто.

Оформете кнедли от тестото и ги пуснете във врящата супа.

Оставете да се варят около 10 минути, трябва да удвоят обема си.

След това добавете грахта и сметаната. Изчакайте няколко минути, за да се свари и супата е готова.

  • Обичате ли кнедли?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

брак

Дългият брак в света на звездите: мисията е все пак възможна

Берта Исла

„Берта Исла“: зловещ роман за шпионажа и разпадането на човешкия дух