in

Бананови мъфини с натрошен шоколад

Бананови мъфини

Това със сигурност е една от любимите ни рецепти вкъщи – първо, защото мъфините се получават адски вкусни, и второ, защото наистина се приготвят без особени усилия. Дори не ви е нужен миксер, а продуктите се набавят лесно и навсякъде.

Тази рецепта е и чудесен вариант да се отървете от презрелите банани, които твърде често залежават във всяка кухня. Вместо да ги изхвърляте (ако никой не ги обича в това презряло състояние) имате чудесен вариант да ги използвате за изкусителен десерт!

В случая рецептата е за 6 големи мъфина, каквито стандартно предлагат в големите вериги кафенета, но винаги може да разпределите количеството и в по-малки формички.

И така, ето какво ви е необходимо:

  • 2-3 презрели банана
  • ½ чаена чаша разтопено масло
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 1 яйце
  • 1 ванилия
  • 1 пакетче бакпулвер
  • Една и половина чаена чаша брашно
  • Щипка сол
  • Един натрошен на малки парченца черен шоколад

Забъркваме всички продукти в една купа (без миксер!). Първо намачкваме презрелите банани, докато станат на пюре. После към тях прибавяме разтопеното масло, кафявата захар, разбитото яйце, ванилията, бакпулвера, брашното и щипката сол. Накрая разбъркваме в сместа и натрошения шоколад, след което разпределяме гъстата каша във формите за мъфини.

Печем на 180 градуса, като е хубаво да сме загрели за 2-3 минути фурната предварително. Между 45 минути и един час обикновено са достатъчни за изпичането на тези наистина вкусни мъфини, като вариациите във времето зависят от бананите и общата консистентност на сместа – затова може да приложим стария номер с клечката за зъби, проверявайки дали десертът е добре изпечен.

Мъфините са достатъчно вкусни и атрактивни още като ги извадите от фурната, но винаги може да ги разкрасите допълнително – на снимката, например, аз съм намазала още топлите мъфини с бисквитен крем (може да използвате и течен шоколад, и дулсе де лече, или някакъв ваш любим крем или сладко), след което съм ги поръсила с натрошени бисквитки „Орео“.

Вариантите за украса са безброй, а крайният резултат е неустоимо изкушение!

Loading

  • Как обичате да хапвате бананите?

    • Банани
      По-зелени
    • Зрели банани
      По-скоро презрели

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Опаковане багаж

7 трика за опаковане на багаж

тайна

„Най-голямата тайна“ от Ронда Бърн