in

„Най-голямата тайна“ от Ронда Бърн

тайна

„Най-голямата тайна“, последната книга от поредицата „Тайната“ на Ронда Бърн, отговаря на редица наши житейски въпроси и въжделения. Луксозното издание отново ни пренася отвъд материалния свят, в духовната сфера, където граници не съществуват. Книгата предлага съвети и практики, с които да се избавим от несигурността и страховете си. Четиво, което успокоява и дава кураж. Сред основните въпроси, на които книгата дава отговор, са:

Как да сътворим всичко, което искаме?

Как да правим или имаме всичко, за което мечтаем?

Как да скъсаме с тревогите и страданията и, вместо това, да се радваме на живот, изпълнен с изобилие?

Възможно ли е наистина това и как?

„Най-голямата тайна“ събира в себе си и вдъхновяващи мисли на духовни учители от цял свят. Заедно с тях, авторката отново ни припомня, че във всеки от нас се крият неподозирани сили. Близо 16 години след излизането на бестселъра „Тайната“, Ронда Бърн продължава да ни учи как да превърнем щастието и лекотата в константа, как да престанем да се тревожим и страхуваме за бъдещето и колко могъщо е Съзнанието ни.

Ето и още някои мъдри мисли, утвърждения и съвети за по-спокоен и щастлив живот от „Най- голямата тайна“:

Всяко преживяване ни учи на нещо и в момента, в който си научим урока, историята се променя и ни се разкрива под формата на красота, любов и интелигентност.

Първата стъпка към свободата е да осъзнаем, че мислите създават живота ни. Това, за което мислим, се проявява в живота ни. Няма да имаме желания живот, ако се фокусираме върху това, което не искаме. И обратното- ще имаме мечтания живот, ако се фокусираме само върху това, което искаме.

Не хората, обстоятелствата и събитията са източник на негативността в живота ни, а отношението ни към тях.

Повечето хора се доверяват на собствените си мисли като на факти, което обяснява защо животът им е толкова напрегнат и труден.

Когато силно се съпротивляваме на дадено нещо, ние просто му даваме повече сила и власт над себе си, докато освобождавайки се от негативните чувства, изпускаме цялата енергия, която сме фокусирали в тази посока, и обезсилваме обстоятелствата около въпросния проблем.

Нашите мисли определят как ще се чувстваме, така че ако не сме щастливи, то е защото мислим за нещо, което не искаме.

Не е нужно да правим нещо, за да бъдем щастливи. Трябва по-скоро да спрем да правим това, което ни прави нещастни.

Всичко ще бъде наред, ще бъде наред, наистина ще бъде наред.

„Да тъжите за нещо означава да се вкопчите здраво в него. Кажете си „Трябва да се освободя от това“ и незабавно ще се почувствате по- добре“ – Лестър Левенсън из „ Щастието е безплатно“

„Когато се освободите от всичко, което не ви е нужно, ще ви остане само това, което най-силно желаете“ – Рупърт Спира из „Останки от любов“

„Опитвайки се да се отървете от проблема, вие просто се вкопчвате още по-здраво в него. Така става с всяко нещо, от което се опитвате да се избавите – мислите за него и съответно му давате сила. Затова единственият начин да се справим с проблема е да спрем да мислим за него. Бъдете слепи за проблема. Имайте очи само за това, което искате“ – Лестър Левенсън, из аудиозаписа „Силата на волята“

„Животът е прост. Всичко се случва за вас, не на вас. Всичко се случва в точния момент, нито твърде рано, нито прекалено късно. Не е нужно случващото се да ви харесва… но ще ви бъде по-лесно, ако е така.“ – Байрон Кейт, из „  Хилядите имена на радостта“

„За да бъдете щастливи, не ви е нужен повод. Повод ви е нужен, за да бъдете тъжни.“ – Шри Пунджа

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Бананови мъфини

Бананови мъфини с натрошен шоколад

Букет Кейт Мидълтън

Какво символизира сватбеният букет на Кейт Мидълтън