in

Kакво има след смъртта – 40 истории от отвъдното

сума

Един от най-популярните учени в света Дейвид Игълман промени изцяло публичната представа за невронауката с популярните си книги „Мозъкът. Това си ти“, „Жива мрежа“ и „Инкогнито“, доказвайки, че тя може да бъде достъпна и разбираема и за незапознатия читател. Но на някои въпроси науката все още не е намерила еднозначен отговор и невроученият се заема именно с тях.

Книгата „Сума“ е различна и смайваща. В нея Дейвид Игълман предава 40 вдъхновяващи и изненадващи истории от отвъдното, с които търси отговор на въпроса какво следва след смъртта.

Какво е Бог? Има ли отвъден живот? Как би изглеждал той? Зависи ли отвъдният ни живот от поведението ни в настоящето? Наистина ли хората се делят на добри и лоши? Има ли ад и рай? И съществува ли равенство между хората в отвъдното?

В този смел полет на въображението ще откриете, че Бог може би е с големината на микроб и да не подозира за съществуването ни. Или пък всички сме просто актьори в живота на другите. А може би Бог е женена двойка, вселената се движи наобратно или всички сме принудени да живем в отвъдното със своите дразнещи версии от животи, в които сме взели различни житейски решения?

Без да търси сензационни разкрития или да прави категорични умозаключения, Дейвид Игълман разкрива пред читателя различни възможности за това, което ни очаква, когато земният ни път достигне до своя неизбежен завършек.

Преведена на над 30 езика,  „Сума“ побира 40 мисловни експеримента – забавни, иронични към някои общоприети научни методи на изследване, смешни и понякога тъжни истории, които обаче разкриват много по-сложни и дълбоки идеи.

Мистерията на човешкото съществуване – един от вечните въпроси пред цивилизацията ни – продължава да вълнува науката и изкуството. А истината е може би някъде сред страниците на тази провокативна книга…

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Таджин

Зеленчуков таджин с бадеми, кускус и нахут

Пабло Пикасо

Пикасо и неговите жени – машини за страдание, богини и изтривалки