in

9 неща, които всяка силна жена трябва да си напомня през 2022

Краят на годината е емоционален период. Замисляме се за всичко, което ни се е случило през изминалата година. Правим равносметка за всичко, което сме постигнали и всичко, което не сме успели да направим. Разкайваме се за пропиляното време, обвиняваме се за провалите и се чудим какво ще ни донесе новата година.

Първите дни от новата година са също толкова емоционални- правим планове за предстоящите 365 дни, обещаваме на себе си, че ще променим някои неща и се надяваме на една по-добра година.

Има някои неща, които трябва да си напомняте непрекъснато, без значение дали се намирате в хубав или лош период от живота си.

Ето 9 неща, които всяка силна жена не бива да забравя през 2022:

1. 2021 не определя същността ви

Изминалата година може да е била трудна. Вероятно сте допуснали грешки и сте направили грешни избори. Но това не ви определя по никакъв начин.

Неуспехите и лошите неща, случили се през 2021 трябва да си останат там. Не бива да определят човека, който ще бъдете през 2022.

Това е шанс за ново начало. Не поглеждайте назад, а се възползвайте от възможността и започнете начисто.

2. Постигнали сте достатъчно

Независимо какво се е случило през изминалата година, трябва да си напомняте, че сте постигнали много. Да, вероятно има цели, които не сте успели да постигнете, но какъв е смисълът да се фокусирате върху нещата, които не са се случили?

Насочете вниманието си към новите възможности, които се разкриват пред вас. Запазете красивите спомени от миналата година и вложете цялата си енергия в новата.

Има едно нещо, което е сигурно- сега сте по-мъдри, отколкото сте били през демекври 2020г.

3. Не може винаги да следвате сърцето си

Въпреки всички клишета за силните и независими жени, повечето жени са безнадеждни романтички, но е важно редовно да си напомняте, че не може винаги да следвате сърцето си.

Колкото и добре да звучи, понякога човек трябва да влага разум в действията си, а не да се ръководи само от емоциите. В началото няма да е лесно, но ще се чувствате много по-добре в дългосрочен план.

4. Нормално е да се проваляте понякога

Никога не забравяйте, че въпреки всичко, вие сте човек. А хората допускат грешки. Това, че сте емоционални, не ви прави слаби. А това, че сте допуснали някои грешки в никакъв случай не ви прави глупави.

Няма нищо лошо в това да се проваляте понякога. Важното е винаги да успявате да намирате правилния път след провала.

Не се обвинявайте, използвайте грешките и провалите за мотивация да станете по-добри.

5. Важно е да признавате грешките си

Всеки възрастен, отговорен и зрял човек трябва да поема отговорност за грешките си, да застава зад думите си и делата си.

За да можете да се движите напред, трябва да признавате грешките си и да се учите от тях.

6. Няма никакъв смисъл да съжалявате

Какъв е смисълът да съжалявате за неща, които не можете да промените? Не попадайте в омагьосания кръг на съжаленията и самообвиненията.

Не бива да хабите енергията си за „можеше, трябваше, щеше“. Гледайте напред и се старайте да не допускате същите грешки отново. Всяко нещо, което се случва в живота ни, се случва с причина. Това е единственият начин да научим някои уроци, така че не съжалявайте за нищо.

Научете уроците си от 2021 година и гледайте напред.

7. Животът ви няма магически да се промени в 00:00 на 1 януари

Новогодишните обещания са страхотни, но трябва да бъдем реалисти. С настъпването на новата година животът ви няма да се промени. Няма как проблемите ви да изчезнат като с магическа пръчица, когато часовникът удари полунощ.

Нищо няма да се промени, ако самите вие не го промените. Вие сте отговорни за собственото си щастие и всичко зависи от вас.

8. Прогресът е по-важен от съвършенството

Съвършенството не съществува и всеки човек има недостатъци. Не трябва да се стараете да бъдете съвършени. Помнете, че прогресът е по-важен. Не се сравнявайте с никой друг, освен със себе си, по-скоро с миналогодишното ви „аз“.

Никога не спирайте да се опитвате да бъдете по-добри и да се движите напред. В крайна сметка това е най-важното.

9. Никога няма да бъдете по-млади, отколкото сте днес

Винаги се опитвайте да извлечете най-доброто от днешния ден. За съжаление времето никога не се връща и няма да си върнете сегашния момент.

Не отлагайте нищо за утре, живейте живота си на пълни обороти всеки ден!

Loading

  • Какво е вашето новогодишно обещание?

    • Да започнете да тренирате
    • Да започнете да се храните по-здравословно
    • Да започнете да отделяте повече време за себе си
    • Да се откажете от вреден навик

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Иван Юруков – Дон Кихот в любовта или емоционален атентатор

Хранителни навици, които съсипват имунитета