in

9 неща, които всяка силна жена трябва да си напомня през 2022

Краят на годината е емоционален период. Замисляме се за всичко, което ни се е случило през изминалата година. Правим равносметка за всичко, което сме постигнали и всичко, което не сме успели да направим. Разкайваме се за пропиляното време, обвиняваме се за провалите и се чудим какво ще ни донесе новата година.

Първите дни от новата година са също толкова емоционални- правим планове за предстоящите 365 дни, обещаваме на себе си, че ще променим някои неща и се надяваме на една по-добра година.

Има някои неща, които трябва да си напомняте непрекъснато, без значение дали се намирате в хубав или лош период от живота си.

Ето 9 неща, които всяка силна жена не бива да забравя през 2022:

1. 2021 не определя същността ви

Изминалата година може да е била трудна. Вероятно сте допуснали грешки и сте направили грешни избори. Но това не ви определя по никакъв начин.

Неуспехите и лошите неща, случили се през 2021 трябва да си останат там. Не бива да определят човека, който ще бъдете през 2022.

Това е шанс за ново начало. Не поглеждайте назад, а се възползвайте от възможността и започнете начисто.

2. Постигнали сте достатъчно

Независимо какво се е случило през изминалата година, трябва да си напомняте, че сте постигнали много. Да, вероятно има цели, които не сте успели да постигнете, но какъв е смисълът да се фокусирате върху нещата, които не са се случили?

Насочете вниманието си към новите възможности, които се разкриват пред вас. Запазете красивите спомени от миналата година и вложете цялата си енергия в новата.

Има едно нещо, което е сигурно- сега сте по-мъдри, отколкото сте били през демекври 2020г.

3. Не може винаги да следвате сърцето си

Въпреки всички клишета за силните и независими жени, повечето жени са безнадеждни романтички, но е важно редовно да си напомняте, че не може винаги да следвате сърцето си.

Колкото и добре да звучи, понякога човек трябва да влага разум в действията си, а не да се ръководи само от емоциите. В началото няма да е лесно, но ще се чувствате много по-добре в дългосрочен план.

4. Нормално е да се проваляте понякога

Никога не забравяйте, че въпреки всичко, вие сте човек. А хората допускат грешки. Това, че сте емоционални, не ви прави слаби. А това, че сте допуснали някои грешки в никакъв случай не ви прави глупави.

Няма нищо лошо в това да се проваляте понякога. Важното е винаги да успявате да намирате правилния път след провала.

Не се обвинявайте, използвайте грешките и провалите за мотивация да станете по-добри.

5. Важно е да признавате грешките си

Всеки възрастен, отговорен и зрял човек трябва да поема отговорност за грешките си, да застава зад думите си и делата си.

За да можете да се движите напред, трябва да признавате грешките си и да се учите от тях.

6. Няма никакъв смисъл да съжалявате

Какъв е смисълът да съжалявате за неща, които не можете да промените? Не попадайте в омагьосания кръг на съжаленията и самообвиненията.

Не бива да хабите енергията си за „можеше, трябваше, щеше“. Гледайте напред и се старайте да не допускате същите грешки отново. Всяко нещо, което се случва в живота ни, се случва с причина. Това е единственият начин да научим някои уроци, така че не съжалявайте за нищо.

Научете уроците си от 2021 година и гледайте напред.

7. Животът ви няма магически да се промени в 00:00 на 1 януари

Новогодишните обещания са страхотни, но трябва да бъдем реалисти. С настъпването на новата година животът ви няма да се промени. Няма как проблемите ви да изчезнат като с магическа пръчица, когато часовникът удари полунощ.

Нищо няма да се промени, ако самите вие не го промените. Вие сте отговорни за собственото си щастие и всичко зависи от вас.

8. Прогресът е по-важен от съвършенството

Съвършенството не съществува и всеки човек има недостатъци. Не трябва да се стараете да бъдете съвършени. Помнете, че прогресът е по-важен. Не се сравнявайте с никой друг, освен със себе си, по-скоро с миналогодишното ви „аз“.

Никога не спирайте да се опитвате да бъдете по-добри и да се движите напред. В крайна сметка това е най-важното.

9. Никога няма да бъдете по-млади, отколкото сте днес

Винаги се опитвайте да извлечете най-доброто от днешния ден. За съжаление времето никога не се връща и няма да си върнете сегашния момент.

Не отлагайте нищо за утре, живейте живота си на пълни обороти всеки ден!

  • Какво е вашето новогодишно обещание?

    • Да започнете да тренирате
    • Да започнете да се храните по-здравословно
    • Да започнете да отделяте повече време за себе си
    • Да се откажете от вреден навик

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Иван Юруков – Дон Кихот в любовта или емоционален атентатор

Хранителни навици, които съсипват имунитета