in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов СладкоСладко

8 тенденции при кухните за 2022 година

Кухня

От доста години насам обикновено в жилищата има голяма всекидневна, която съчетава кухненска и холна част. Тази стая със сигурност е най-използваната и прекарваме най-много време в нея. Лошото състояние на кухнята може да развали цялостния вид на всекидневната и да развали уюта в жилището.

Когато купувате или продавате имот, трябва да знаете, че кухнята е едно от най-важните неща. Ремонтът и обзавеждането на кухня е един от най-големите разходи, затова е важно ако купувате жилище, да обърнете внимание на състоянието на кухнята.

Ако пък мислите да продавате жилището си, трябва да имате предвид, че остарялата кухня е едно от най-отблъскващите неща за потенциалните купувачи на имот, според доклад на Opendoor за 2022 г.

Независимо дали сте си купили жилище наскоро и трябва да го освежите или искате да приведете кухнята в приличен вид преди да продавате, добре е да знаете какви са тенденциите при кухните за тази година.

1. Смарт съдомиялни

Смарт съдомиялна

Доста често се появяват все по-модерни и функционални електроуреди. Въпреки че няма как да си купувате нова съдомиялна или фурна толкова често, добре е да се възползвате от най-новите модели уреди, когато правите кухните си.

Най-новите съдомиялни, които ще бъдат актуални през тази година са „смарт съдомиялни“. Те могат да се контролират от смартфона, да пускате различни програми за измиване на различните нива на уреда, както и да следите количеството препарат, който има във вашата съдомиялна, за да знаете кога е време да сложите още.

2. Чекмеджета вътре в шкафовете

Чекмеджета

Този тип чекмеджета не са нови, но ще останат много актуални и през тази година. Инсталирайте дълбоки чекмеджета вътре в шкафовете, за да можете лесно да подреждате съдовете за готвене. Това ще ви спести много място и ще ви бъде удобно да изваждате тенджерата или тигана, който ви трябва.

3. Актуални цветове – неутрални и хамелеон

Цветове кухня

През последните години най-актуални бяха чисто белите кухни. През 2022 г. се завръщат по-наситените нюанси и по-тъмните цветове. Залагайте на неутрални нюанси, както и на цвят хамелеон. Не правете грешката да поръчате кухненските шкафове в някакъв ярък цвят, защото след година – две ще изглеждат много демоде. Избирайте по-светли и меки нюанси, тъй като те карат кухнята да изглежда по-просторна.

4. Много прозорци

Кухня прозорци

Често се случва да се затварят налични прозорци, за да може пространството да се използва за горни кухненски шкафове. Това обаче ще направи помещението мрачно и подтискащо. Все по-предпочитани са кухненските острови, които поемат голямо количество багаж и по този начин можете да се лишите от горния ред кухненски шкафове, в името на повече прозорци и съответно повече светлина. Ако имате много прозорци в кухнята, не ги затваряйте, а помислете за други варианти.

5. Гръб на кухнята от плочки, подредени вертикално

Плочки

Въпреки че изглежда така, сякаш славата на гърбовете за кухни от плочки е приключила, това съвсем не е така. Плочките са много актуални при кухните, просто тенденцията е да се подреждат по по-различен начин – вертикално. Вертикалната подредба на плочките визуално прави кухнята по-голяма и висока, като също придава модерен вид на помещението.

6. Скрити контакти

Контакти

Много е важно да имате достатъчно контакти в кухнята – както за всички малки и големи електроуреди, така и за зареждане на различни устройства, като телефони и таблети. Често използваме телефоните си, за да четем рецепти в интернет или използваме кухненския остров за работно място. Контактите могат да бъдат скрити, за да не загрозяват визиите на кухните, но е важно да ги има.

7. Диспенсъри за препарати

Кухненска мивка

Хората все повече започват да се замислят за опазване на околната среда, което означава използване на по-малко пластмаса. Инсталирайте диспенсъри за препарати, които ще можете да допълвате, без да създавате излишен боклук. Купуването на нови опаковки сапун за ръце и препарат за съдове всеки път ще се отрази зле както на бюджета ви, така и на околната среда. Има и вградени диспенсъри, които стоят вътре в шкафа, под мивката.

8. „Отворена“ кухня

Отворена кухня

Ограниченията през последните години напомниха на хората колко е важна връзката с природата и колко голямо богатство е прекарването на време на открито. Тази тендения е предимно за къщите, но може да се адаптира и за апартамент. Направете огромни прозорци от едната страна на кухнята – стъкло от пода до тавана. Ако живеете в къща, можете да използвате тази страна на кухнята, за да излизате на двора и да сложите маса за хранене навън. Ако сте в апартамент и имате възможността да сложите френски прозорци, ще се наслаждавате на много светлина, а през топлите дни и на повече свеж въздух.

Loading

  • Допадат ли ви тенденциите при кухните за тази година?

    Кухня
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Извънземни страсти

„Извънземни страсти“ – пикантен театрален деликатес за ценители

Майка Тереза

Майка Тереза: Не се нуждаем от оръжия и бомби. За да победим злото, трябват любов и състрадание