in

7 лесни стъпки за разчистване на смартфона

Смартфон

Смартфонът е едно от най-използваните утройства и е трудно да си представим живота без него. Държим телефоните си в ръка непрестанно. Освен че разговаряме чрез тях, правим снимки, изпращаме мейли, пазаруваме и какво ли още не.

Заради всички тези неща, смартфонът има нужда от разчистване от време на време, което повечето хора забравят да правят. Кога за последен път сте направили резервни копия на снимките си или сте изтрили приложенията, които не използвате? Вероятно доста отдавна.

Въпреки че смартфонът ви ще работи и с всички излишни неща в него, добре е да го разчиствате от време на време. Става бързо и лесно, а ще работи много по-бързо.

Освен че телефонът ви ще спре да забива, ще ви бъде много по-лесно да го използвате, защото ще намирате това, което търсите по-бързо, когато има по-малко неща.

Ето как да разчистите телефона си в 7 лесни стъпки:

1. Почистете всички снимки, запазени на вашето устройство

Облак

Снимките са нещото, което заема най-много място в телефона. Важно е да активирате автоматичното синхронизиране на снимките с облака, за да сте сигурни, че няма да загубите спомените си, каквото и да се случи с устройството. Добра идея е да качите снимките и на външен хард диск, след което да ги изтриете от телефона. Това ще ви освободи много място и няма да затормозявате устройството излишно.

2. Изтрийте всички приложения, които не използвате

Приложения

Има доста приложения, които вече са инсталирани на телефона, когато започнем да го използваме. Някои от тях не могат да бъдат изтрити, макар че не са ни нужни, но всички останали приложения, които не използвате, нямат място в телефона ви.

Отделете малко време, за да разгледате приложенията си и да изтриете тези, които не използвате. Дори погрешка да изтриете приложение, което използвате, няма проблем, тъй като можете да го изтеглите отново с натискането само на един бутон.

3. Подредете приложенията, които използвате

Приложения

След като сте изтрили ненужните приложения, разгледайте тези, които използвате и помислете как да ги подредите така, че да ви бъде най-удобно да ги използвате.

Сложете най-необходимите приложения на началния екран, а останалите групирайте в папки, за да можете бързо да откривате това, което търсите.

4. Изтрийте стари, ненужни бележки и гласови съобщения

Бележки

Често използваме телефоните си, за да си записваме някакви неща, които не трябва да забравяме. Разгледайте всички стари бележки, звукозаписи, съобщения и т.н. и изтрийте всичко, което не ви е нужно. Няма смисъл телефонът ви да бъде задръстен от ненужна информация, така че направете разчистване.

5. Изключете ненужните известия

Известия

Много от приложенията имат предварително конфигурирани настройки за известия. Известия, които излизат непрестанно, не затормозяват особено много телефона, но наистина са много досадни, така че е добра идея да ги спрете.

За да спрете известията, които не искате да получавате, трябва да го направите от настройките на всяко едно приложение.

6. Почистете контактите си

Контакти

Всеки има в телефона си номера, които никога не е използвал или никога повече няма да използва. Направете разчистване на номерата на хората, с които не разговаряте. Тези номера просто заемат място в паметта на телефона, а и вероятно ви объркват, ако имате много контакти с едни и същи имена.

7. Разчистете папката „Изтегляния“

Смартфон

Ако отворите папката си с изтеглени файлове, ще бъдете изненадани какво има там. Имаме навика да изтегляме какво ли не от интернет, но не и да почистваме тази папка и да трием ненужните файлове. Колкото и да е досадно, отделете време да отворите всеки файл, за да проверите дали ви трябва и съотвено да изтриете всичко ненужно.

Loading

  • Разчиствате ли телефона си редовно?

    Смартфон
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Маргаритка

Маргаритка и вежливите думички

Ботев

„Жив е той, жив е…“ – 5 любопитни факта за Ботев