in

ЯдосанЯдосан

6 неща, които трябва да знаете преди да си поставите ботокс

Много хора си поставят ботокс, за да изглеждат по-млади и да прикрият появили се бръчки или за да предотвратят появата им. Когато се инжектира в малки дози, ботоксът изглажда и подобрява контурите на лицето, придавайки на кожата по-младежки вид. Изглежда много лесно да отидете до вашия дерматолог и да си сложите ботокс, но има някои неща, с които трябва да сте наясно преди това. Вижте какво съветват дерматолозите д-р Тифани Либи и д-р Дара Лиота:

1. Какво да избягвате

Редица блогове предупреждават да се въздържате от алкохол преди и след поставяне на ботокс, за да предотвратите появата на синини. Според дерматолога д-р Тифани Либи, можете да пиете алкохол, но трябва да сте наясно, че това може да увеличи риска от кървене. „Ако искате да бъдете особено внимателни, избягвайте рибеното масло, противовъзпалителните лекарства, аспирина и витамин Е, които също могат да увеличат риска от кървене, когато се приемат в рамките на една седмица след процедурата, казва д-р Либи, цитирана от InStyle.

2. Не се притеснявайте да лежите

Много хора се страхуват да лежат и да се навеждат след като си поставят ботокс. „Хората се притесняват, че ботоксът може да „мигрира“ към други области и да има непредвидени ефекти върху мускулите. Обемът течност и количеството ботокс, инжектирани с всяка игла, са толкова малки, че тези дейности нямат отношение към това“, твърди д-р Дара Лиота пред изданието.

3. Не тренирайте

Д-р Лиота съветва да избягвате физическата активност в продължение на 3 до 4 часа след инжекция с ботокс. „До момента няма проучвания, които подкрепят ограничаване на активността, но за да бъдете предпазливи, по-добре избягвайте тежки упражнения, както и натиск върху инжектираните места. Вземете си един почивка от фотнеса и отидете да тренирате на следващия ден“, казва д-р Либи.

4. Не масажирайте третираната зона след ботокс

За да избегнете изместването на ботокса на нежелани места, д-р Либи препоръчва да се въздържате от масажиране на третираната зона, както и да избягвате микротокови устройства до две седмици, за да може ботулиновият токсин да свърши своята работа.

5. Не се отчайвайте от подутини и синини след ботокс

След първоначалните инжекции е възможна появата на малки подутини по третираните зони и това е напълно нормално. Те обикновено изчезват от 5 до 20 минути след инжектирането. Синините са изключително редки, но е възможно да се появят понякога. Те отзвучават в рамките на няколко дни, а за да се ускори възстановяването, може да ги третирате с арника.

6. Бъдете търпеливи

Ефектите от ботокса не се появяват веднага, така че не се притеснявайте ако след няколко дни все още не виждате промяна в третираната зона. „Може да отнеме между 4 до 10 дни, за да видите пълния ефект от вашето лечение. Структурата на лицето на всеки човек е различна и понякога се налага да се направят процедури за корекция. Те обикновено се извършват две седмици след първоначалното лечение“, допълва д-р Лиота.

Loading

  • Бихте ли си инжектирали ботокс?

    Aesthetic doctor painting on the face of his patient the areas to be treated with botox
    • Да
    • Не
    • Вече го направих

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Непознатата дъщеря“ – какви сме били, какви сме и какви сме имали шанс да бъдем

Снимка: Instagram/ emmegi_fashion_designer

Пиер Карден – дизайнерът с абстрактно мислене