in

ЛюбовЛюбов СладкоСладко

6 начина да разпалите искрата във връзката отново

Връзка искра

Един от най-често срещаните митове за дългосрочните връзки е, че страстта е само в началото на връзката и че е невъзможно „искрата“ да бъде запазена през годините.

Какво всъщност е „искрата“? Това е онова усещане за пеперуди в стомаха, електричеството, което минава през теб, когато докоснеш този, когото обичаш, това дълбоко вълнение.

Повечето хора смятат, че тези усещания отшумяват с времето и няма начин да бъдат върнати. Факт е, че с времето вълнението отминава, но искрата винаги може да бъде върната. А и има неща, които можете да направите, за да не я загубите никога.

Как да разберете, че искрата е започнала да угасва?

Всяка дългогодишна връзка преминава през различни фази и проблеми. За да разберете дали искрата във вашата връзка е започнала да угасва, следете за тези знаци:

Няма физическо докосване: Интимността е разликата между приятел и партньор и не винаги означава секс. Хващането за ръце, топлите прегръдки и комплиментите са част от интимността и искрата в една връзка зависи от тях.

Вече не излизате на „срещи“: Въпреки забързаното ежедневие, трябва да намирате време да прекарвате време заедно. Ако искате да поддържате искрата или изобщо да не я губите, организирайте си „срещи“ редовно. Можете да излизате на вечери, да ходите на кино или просто да прекарвате време заедно вкъщи.

Вече не полагате усилия: Съвсем нормално е външният ви вид да се променя с годините, но не е нормално да не полагате никакви усилия да изглеждате добре.

Независимо дали сте във връзка отскоро и искате да знаете как да запазите искрата, или имате дългогодишна връзка и искате да върнете страстта, вижте съветите на Тони Робинс- писател, треньор, лектор и филантроп, известен със своите книги за самопомощ.

1. Създавайте

Щастлива двойка

Трябва да създадете това, което искате да се случи, а не просто да се надявате, че ще се случи. Не е редно и да разчитате само на партньора си да прави всичко. За да върви една връзка, усилията трябва да идват и от двете страни. Помислете за началото на връзката си, вероятно сте били готови на всичко, за да направите своя партньор щастлив. Дори да сте заедно от 30 години, сега също трябва да сте готови на всичко в името на неговото и вашето общо щастие.

2. Говорете

Двойка

Кога за последен път проведохте задълбочен разговор с партньора си? За да поддържате искрата жива, комуникацията е задължителна. Говоренето не означава просто да размените няколко реплики преди да заспите. Това означава да правите планове за бъдещето си, да разбирате езика на любовта на партньора си и да разбирате какво наистина мисли другият. Ако искате да запазите искрата във връзката си, направете комуникацията основен приоритет.

3. Надграждайте

Двойка хоби

Когато рутината и навикът превземат връзката, нещата започват да стават малко по-сложни. За да поддържате връзката си, трябва непрестанно да надграждате както вас самите, така и самата връзка. Намерете си общо занимание или отделяйте време за неща, които обичате да правите поотделно. Това ще се отрази много добре на връзката ви, тъй като и двамата ще се чувствате пълноценни хора.

4. Правете изненади

Изненада

Едно от най-ефективните неща за поддържане на искрата във връзката е правенето на изненади. Това е чудесен начин да покажете на партньора си, че е важен за вас и че мислите за него. Изненадите могат да бъдат най-различни – организирайте пътуване, заведете партньора си на изненадваща среща, организирайте романтична изненада у дома. Каквото и да направите, със сигурност ще има положителен ефект.

5. Спрете да живеете в миналото

Скандал

Една от причините за изгасване на искрата в една връзка може да бъде неприятен случай, като изневяра, краткотрайна раздяла и т.н. При такава ситуация и двамата партньори трябва да решат какво искат да се случи с отношенията им занапред. Ако решите, че искате да продължите да бъдете заедно, трябва да простите и да забравите за случилото се. Връщането в миналото е един от сигурните „убийци“ на страстта в една връзка. Гледайте напред и не натяквайте на другия грешките, които е допуснал в миналото.

6. Давайте

Двойка

Както казва Тони Робинс, „тайната на живота е в даването“ и това със сигурност важи и за връзките. Даването показва, че вашият партньор е ваш приоритет и е жизненоважен ключ за поддържане на искрата във връзката. Не забравяйте, че ако не давате, няма да получавате. Помислете какво можете да дадете, за да направите връзката още по-силна и стабилна. Естествено това също трябва да се случва и от двете страни в едни взаимоотношения. В противен случай се губи балансът.

Loading

  • Как поддържате искрата във връзката си?

    Двойка
    • Правим си изненади
    • Стараем се да прекарваме възможно най-много време заедно
    • Вярваме в силата на добрата комуникация

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Космически хотел

Първият космически хотел

Бодлер

Историята на Бодлер и Жана: любов, тъга и гениалност