in

Първият космически хотел

Космически хотел
Снимки: Instagram/oacspace_official

Космическият туризъм се превръща в реалност! Въпреки че бизнесмени като Ричард Брансън и Джеф Безос вече направиха първите крачки към осъществяване на космически пътувания с развлекателна цел, съвсем скоро се очаква да отвори врати и първият космически хотел.

Проектът за космическа станция Вояджър ще струва 200 милиарда долара, а първият космически хотел в света ще разполага с всички удобства, налични в луксозен хотел на Земята.

В космическия хотел ще има изкуствена гравитация, която ще осигурява още по-приятно изживяване. Идеята на „Вояджър“ е да привлича както туристи, така и учени и астронавти, които да провеждат своите изследвания, разполагайки с повече удобства.

Очаква се „Вояджър“ да отвори врати само след 5 години, през 2027-ма.

Плановете за изграждане на космическата станция бяха обявени през 2019г. от калифорнийската компания Orbital Assembly Corporation. Първоначалният план бил космическата станция да бъде готова през 2025 година, но заради пандемията се наложило проектът да бъде отложен с две години.

Космическият хотел ще има формата на виенско колело, състоящо се от два пръстена. Вътрешният кръг на структурата ще бъде докинг станция, докато външният пръстен ще включва хотелски стаи, барове, ресторанти, фитнес зали.

Основната цел на Orbital Assembly Corporation е да покаже на хората, че космическият туризъм не е просто мечта, а нещо, което наистина се случва. Космическата станция ще бъде 50 000 квадратни метра, а строителството се очаква да започне през 2026 г.

Станцията „Вояджър“ ще бъде разположена в долната орбита на Земята и ще бъде захранвана от слънчевата енергия. Освен това ще се върти с висока скорост, за да осигурява достатъчно изкуствена гравитация. На „Вояджър“ ще има място за 280 гости и 112 души екипаж.

Стаи и активности

Стаите ще разполагат с тоалетни и душове, подобни на тези на Земята, а ще има и луксозни вили на разположение на гостите, в които ще има удобства за готвене, спални и три бани. Луксозните вили ще могат да бъдат наети за седмица, за по-дълъг период и дори да бъдат закупени. Хотелските стаи ще бъдат на по-ниска цена, в сравнение с вилите.

Освен място за настаняване, „Вояджър“ ще предлага на своите посетители и различни активности и развлечения, като космически разходки, баскетбол, СПА процедури, библиотека, кино и музикални изпълнения.

Храната е важна част от всяка почивка, независимо дали сте на Земята или в космоса. Orbital Assembly Corporation имат планове да назначат топ готвачи от цял свят, които да приготвят храна за посетителите. За още по-интересно космическо преживяване ще се сервира и обичайната космическа храна, като лиофилизиран сладолед.

Колко ще струва престоят?

Вероятно се чудите колко ще струва това незабравимо изживяване. След подготвянето на отделните модули тук, на Земята, те ще трябва да бъдат изпратени в Космоса, което ще струва милиарди долари. Корпорацията планира да възстанови разходите със спечелените пари от туристите.

Престой за три дни ще струва 5 милиона долара, което е доста ниска цена, в сравнение с пътуването до Международната космическа станция, което ще струва 55 милиона долара.

Освен високата цена, бъдещите гости на хотела трябва да знаят, че има специални тренировки и изкисвания за здравословното състояние, преди отпътуването им.

Престоят във „Вояджър“ със сигурност ще бъде невероятно изживяване, а Orbital Assembly Corporation вече приема резервации за пътуване през 2027г. Със сигурност това е само началото и в бъдеще космосът ще бъде пълен с хотели, а космическият туризъм ще бъде достъпен и за обикновените хора.

Loading

  • Искате ли да отседнете в космически хотел?

    Космически хотел Вояджър
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Семейно пътуване

5 идеи за пътуване с деца по време на пандемия

Връзка искра

6 начина да разпалите искрата във връзката отново