in

5 упражнения за премахване на двойна брадичка

Мазнините по тялото могат да бъдат прикрити с подходящите дрехи. Формите на лицето могат да бъдат променени с помощта на гримове. Почти всички несъвършенства могат да бъдат прикрити, освен двойната брадичка и мазнините по шията.

Тази област е прекалено видима и няма как да бъде скрита нито с дрехи, нито с грим. Двойната брадичка е нещо, което може да имате дори ако сте изключително слаби. Това е провисване на кожата, което е много неприятно и един от начините за премахване на този недостатък е пластична операция. За щастие има и по-неинванзивен начин да се справите – с подходящите упражнения.

Вижте 5 упражнения за премахване на двойната брадичка и мазнините по шията, които са много ефективни и водят до видими резултати:

1. „Лъжица“

Всяка стъпка от това упражнение трябва да се изпълнява бавно, за да може мускулите на брадичката да бъдат правилно натоварвани. Първо отворете устата си широко и след това върнете долната устна назад, сякаш прикривате долните си зъби с нея. Затворете устата, като не променяте позицията на долната устна. Изнесете челюстта леко напред.

Оставете мускулите да се отпуснат преди да преминете към следващото упражнение. Отпуснете челюстта си, като бавно отваряте и затваряте уста.

2. „Целувка“

Това е много лесно упражнение, което обаче тонизира мускулите на шията много добре. Главата трябва да е наведена назад, а устните да се движат така, сякаш целувате някого. Това движение на устните напряга мускули на шията, което ще ви помогне да се отървете от мазнините в тази област.

3. Докосване на носа

Това упражнение представлява елементарно движение на езика. Изплезете се и се опитайте да докоснете носа си с език. Ако сложите пръст на брадичката си, ще усетите напрежението в мускулите, което се получава при това движение.

4. Съпротивление

Сгънете ръцете си на юмруци и ги сложете под брадичката си. Притискайте брадичката си надолу, а с ръцете оказвайте съпротивление. Правете това в продължение на 5-10 секунди. Това упражнение ще смали двойната брадичка значително.

5. Завъртания 

За последното упражнение трябва да изнесете челюстта максимално напред.

Завъртете главата си максимално наляво. Ще усетите напрежението в мускулите на челюстта и шията. Задръжте главата в тази позиция няколко секунди.

След това повторете същото движение, но на другата страна.

 

Има и някои храни, които могат да ви помогнат да се отървете от двойната брадичка и мазнините по шията:

Зелен чай: Зеленият чай има детоксикиращи свойства, които ще подпомогнат премахването на двойната брадичка.

Цвекло: Цвеклото също помага на организма да се детоксикира, а освен това е чудесен източник на фибри и калий, което ускорява храносмилането и предотвратява задържането на течности.

Лимон: Образуването на двойна брадичка и натрупването на мазнини в тази област се дължи на токсините в тялото. Лимонът помага да се отървете от тях.

Кафе: Кафето е най-добрият антиоксидант и има диуретичен ефект, което предотвратява задържането на течности в организма.

Боровинки: Боровинките са и антиоксидант, и елиминират излишните течности, а като бонус имат и противовъзпалителни свойства.

Дъвки: Редовното дъвчене на дъвка поддържа мускулите стегнати и предотвратява появата на двойна брадичка.

  • Бихте ли се подложили на пластична операция за премахване на двойната брадичка?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Хермес

„Пепел от мислеща тръстика“ – алгоритъм на една човешка душа

Луи Вюитон – момчето, извървяло близо 500 км пеша, за да стигне до Париж