in

5 упражнения за отслабване, които можете да правите вкъщи

Свалянето на излишните килограми е дълъг и сложен процес, който има много компоненти. За да отслабнете, трябва да имате качествен сън, да се храните правилно и да се движите много.

Тренировките са неизменна част от процеса, но често си намираме оправдания и пропускаме спортуването. Най-честите „проблеми“ са липсата на време и липсата на оборудване.

За да влезете във форма не е задължително да посещавате фитнес залата. Има някои много ефективни упражнения, които могат да ви помогнат да отслабнете и не изискват никакви специални уреди.

Ето 5 упражнения, които можете да правите вкъщи, за да отслабнете и стегнете цялото си тяло:

1. Лицеви опори

Има погрешно схващане, че лицевите опори са само за мъжете. Всъщност това е много ефективно упражнение и за жени. То натоварва гърдите, раменете, трицепсите и коремните мускули.

Застанете в позиция планк, с изпънати крака и ръце на нивото на гърдите. Повдигайте и спускайте тялото, като вдишвате и издишвате дълбоко. При повдигането на тялото ръцете трябва да са почти изпънати, а при спускането надолу трябва да бъдат на една линия с раменете.

Ако ви е трудно да изпълнявате упражнението по този начин, можете да подпрете коленете в пода.

2. Скок от клек

Скокът от клек е много ефикасен за цялата долна част на тялото – за корема, за баланса и координацията. Също така това упражение изправя гърба и е много ефективно за отслабване.

Застанете така, че краката ви да бъдат на нивото на раменете. Гърбът трябва да бъде изправен.

Правите обикновен клек, след което веднага отскачате нагоре. В това упражнение е важно да поддържате добро темпо, за да бъде максимално ефективно.

3. Обикновени клекове 

Никога не можете да сбъркате с това упражнение. Клековете са много ефективни за цялата долна част на тялото – бедра, дупе, прасец и т.н. При клековете освен бедрата, се стяга и коремът. Те са чудесни за отслабване, тъй като се изгарят много калории.

Краката трябва да бъдат на нивото на раменете, а при самия клек дупето отива леко назад, а гърдите напред. Добре е да правите колкото можете повече повторения.

4. Бърпи

Бърпи е многокомпонентно упражнение, което ще ви помогне да изгорите много калории. Това е много универсално упражнение, което напряга много мускулни групи.

Застанете в позиция за клек и сложете ръцете си на земята.

С подскок, застанете в позиция планк.

Направете една лицева опора, след което скочете възможно най-високо и застанете на краката си.

След което отново застанете в позиция за клек и повторете упражнението няколко пъти.

5. Бягане на място с вдигане на коленете 

Това кардио упражнение има много ползи за здравето. Освен че тонизира мускулите, то подобрява здравето на сърцето и координацията, и изгаря не малко калории.

Упражнението се изпълнява много лесно – бягате на място, като повдигате краката си максимално високо.

  • Как предпочитате да тренирате?

    • С тежести
    • Със собствено тегло

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Украйна днес през погледа на Гаска Шиян

Асеновата крепост- гордият страж на Родопите, „кацнал“ на отвесна скала