in

5 съвета за прикриване на целулита

Целулит

Целулитът е изключително често срещан и е добре всяка жена, която има такъв, да свикне с него и да харесва тялото си такова, каквото е. Въпреки това има ситуации, в които ни се иска дупчиците по бедрата да не се забелязват и да имаме гладките крака, за които всички мечтаем.

Целулитът е доста упорит и труден за премахване, но има някои трикове, които можете да използвате, за да го прикриете. Гримът може да ни дойде на помощ дори в тази ситуация. С тези съвети, краката ви ще станат по-гладки за минути и портокаловата кожа няма да бъде чак толкова забележима.

1. Използвайте суха четка

Преди да започнете с „гримирането“ на проблемните участъци, трябва да подготвите кожата. Както кожата на лицето се нуждае от подготовка преди нанасянето на грим, така и тялото трябва да бъде добре ексфолирано и след това хидратирано.

Преди да преминете към прикриването на целулита, използвайте суха четка, за да премахнете мъртвите кожни клетки и да направите кожата значително по-гладка. Използвайте сухата четка с кръгови движения върху проблемните зони. След това задължително хидратирайте кожата с овлажнител.

2. Комбинирайте масло за тяло с грим за тяло

Един от начините да прикриете целулита е да използвате грим за тяло. За по-гладко нанасяне на продукта и по-добър ефект, комбинирайте грима за тяло с масло за тяло. Можете да използвате масло за тяло, което се бори с целулита, за да работите за разрешаване на проблема, а не само за прикриването му.

3. Нанасяйте бронзиращ крем за тяло

Този трик е особено подходящ за моментите, в които ще се снимате поради някаква причина. Бронзантите изглаждат кожата, прикриват несъвършенствата, а и правят целулита по-малко забележим на снимки, тъй като благодарение на бронзантна има отблясъци. Като бонус, кожата ви ще има изравнен тен и ще бъдете малко по-тъмни, отколкото сте по принцип.

4. Изберете подходящия грим за тяло

Уцелването на подходящия нюанс на грима за тяло може да бъде истинско предизвикателство. Има много по-малко разнообразие при тези продукти, тъй като не са чак толкова популярни, колкото обикновените гримове за лице. Най-сигурният начин да изберете правилния цвят, е да тествате продукта на крака си- там, където ще го нанасяте и след това.

Най-добрият вариант е да си купите 2 цвята- един по-светъл и един по-тъмен. По този начин ще можете да ги смесвате и да получавате цвета, от който имате нужда, според това дали имате тен или не.

5. Избирайте малко по-тъмни гримове за тяло

Когато използвате грим за тяло с идеята да прикриете малки несъвършенства или просто кожата ви да изглежда по-гладка, трябва да откриете цвета, който пасва перфектно на вашата кожа. Но когато искате да прикриете нещо толкова забележимо, като целулит, трябва да изберете една идея по-тъмен грим. В противен случай резултатът няма да ви допадне.

  • Използвали ли сте грим за тяло?

    Грим тяло
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Алекс Пулин и Ел – любов, по-силна от смъртта

Увереност

6 трика за по-високо самочувствие