in

СладкоСладко

5 скрити опции, които вашият смартфон има

Смартфоните са неразделна част от ежедневието ни от толкова много време, че сме свиканали до болка с тях. Не можем да си представим дори и за няколко часа да останем без телефон в ръка. И въпреки че вече можем да направим почти всичко от телефона си – от плащане на сметки до изпълняване на работни ангажименти, има някои опции на смартфоните, за които повечето хора не знаят. Едва ли сте подозирали, че можете да правите тези неща:

1. Персонализиране на преките пътища 

На всеки смартфон има меню с преки пътища. Обикновено можете да изкарате това меню като плъзнете пръст по горната част на екрана. В това меню с преки пътищата можете да правите най-различни неща – да включвате и изключвате Wi-Fi и мобилен интернет, да спирате звука на телефона, да включвате фенерчето, да активирате самолетния режим и други. Малко хора обаче знаят, че всъщност могат да променят тези преки пътища. Това означава, че можете да ги подредите така, както ви е удобно и да изтриете или добавите някоя опция. След като сте отворили това меню, задръжте пръста си някъде на екрана и ще се появи допълнително меню с опциите, които не са сложени като преки пътища. С плъзгане, можете да размествате, добавяте или премахвате икони.

2. Допълнителни опции на приложенията 

Всички сме свикнали да кликваме бързо върху иконата на съответното приложение, когато искаме да го отворим. Оказва се обаче, че ако кликнете и задържите върху иконката, ще се появи списък с опции. Ако отворите това допълнително меню на галерията си, можете да намерите снимка от преди една година, тъй като има опция „Търсене“. Ако приложите този трик на приложение за музика, можете да изберете определен плейлист, а пък ако задържите продължително иконата „Телефон“, можете да отворите графата с „Любими“ контакти. Тази скрита опция съществува и при телефоните с Android, и при тези с iOS.

3. По-бързо зареждане

В днешно време използваме телефона си за абсолютно всичко. Освен за разговори, което е основното му предназначение, телефонът ни служи за навигация, да проверяваме какво е времето навън, да плащаме сметките си, да работим, да слушаме музика, дори да гледаме филми. Страхотно е, че тези малки устройства са толкова функционални, но всичко това води до много бързо изтощаване на батерията. Въпреки че можем да зареждаме телефона си навсякъде – в градския транспорт, в заведенията и т.н., времето за зареждане се оказва проблем. Ако искате батерията на телефона ви да се напълни за по-кратко време, пуснете самолетен режим или режим „ултра пестене на енергия“, докато зареждате телефона. При самолетния режим няма да можете да провеждате разговори, което е минус, а при „ултра пестене на енергия“ можете само да провеждате разговори и да получавате СМС-и. Тъй като всички останали приложения на телефона са блокирани, те не изразходват никаква енергия и по този начин телефонът се зарежда много по-бързо от обикновено.

4. Как да скриете номера си 

Има ситуации, в които имаме нужда човекът, на когото се обаждаме, да не знае кой му се обажда. Причините могат да бъдат много и не е от значение точно какви са. Има лесни начини, по които можете да скриете номера си. Един от тях е да наберете „*67“ преди номера, на който искате да звъннете. Това е по-лесният и бърз вариант. Другият начин, по който можете да скриете номера си е да отворите приложението „Телефон“, след това „Настройки“, „Caller ID“ и „Hide number“.

5. Сложете данните си на заключен екран

Замисляли ли сте се, че ако загубите телефона си, с всички защити, които телефоните вече имат- пръстов отпечатък, лицево разпознаване и т.н., човекът, който го намери, няма да може да се свърже с вас, тъй като няма да успее да отключи телефона. За да избегнете това, можете да сложите данни за контакт, които да се показват на заключен екран. За целта, влезте в настройките на заключен екран и там ще намерите опция „надпис на заключения екран“. Можете да напишете телефон за връзка и вашите имена.

Loading

  • Знаехте ли за някоя от тези опции на смартфона ви?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да контролирате семейния бюджет

Най-актуалните прически при мъжете тази есен