in

Филе от сьомга с терияки сос

сьомга

Сьомга със сос терияки е ароматен и невероятно вкуснен начин за приготвяне на риба. Не отнема много време и е чудесна идея за вечеря, която цялото семейство ще хареса.

Необходими продукти:

  • 800 гр. филе от сьомга

За соса:

  • 100 мл. соев сос
  • 2 с.л. бяло вино
  • 4 с.л. кафява захар
  • 4 скилидки чесън
  • пресен джинджифил

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете скилидките чесън и джинджифила на дребно.

Смесете соевия сос, виното, 2 с.л. вода и кафявата захар. Разбъркайте хубаво докато се разтвори захарта и добавете чесъна и джинджифила към тази смес.

Нарежете сьомгата на четири парчета или я оставете цяла, след което я залейте с готовата смес и покрийте с фолио. Оставете да престои 20 минути на стайна температура или в хладилник.

Прехвърлете сьомгата в подходяща тава или хартия за печене и печете на 200 градуса за 16-20 минути (времето варира, в зависимост от фурната и дебелината на сьомгата).

Докато сьомгата се пече, прехвърлете останалата марината в малък тиган и оставете да заври, след което намалете котлона, докато леко се сгъсти и разбърквайте от време на време.

След като сьомгата е извадена от фурната, намажете със сироп терияки и поръсете с нарязан пресен лук и сусам по желание. Ястието е готово за сервиране!

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Мадам Бътерфлай“ – митът за любовта, който сами създаваме

коелю

Коелю – от психиатричната клиника, през затвора до щастието и успеха