in

Филе от сьомга с терияки сос

сьомга

Сьомга със сос терияки е ароматен и невероятно вкуснен начин за приготвяне на риба. Не отнема много време и е чудесна идея за вечеря, която цялото семейство ще хареса.

Необходими продукти:

  • 800 гр. филе от сьомга

За соса:

  • 100 мл. соев сос
  • 2 с.л. бяло вино
  • 4 с.л. кафява захар
  • 4 скилидки чесън
  • пресен джинджифил

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете скилидките чесън и джинджифила на дребно.

Смесете соевия сос, виното, 2 с.л. вода и кафявата захар. Разбъркайте хубаво докато се разтвори захарта и добавете чесъна и джинджифила към тази смес.

Нарежете сьомгата на четири парчета или я оставете цяла, след което я залейте с готовата смес и покрийте с фолио. Оставете да престои 20 минути на стайна температура или в хладилник.

Прехвърлете сьомгата в подходяща тава или хартия за печене и печете на 200 градуса за 16-20 минути (времето варира, в зависимост от фурната и дебелината на сьомгата).

Докато сьомгата се пече, прехвърлете останалата марината в малък тиган и оставете да заври, след което намалете котлона, докато леко се сгъсти и разбърквайте от време на време.

След като сьомгата е извадена от фурната, намажете със сироп терияки и поръсете с нарязан пресен лук и сусам по желание. Ястието е готово за сервиране!

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Мадам Бътерфлай“ – митът за любовта, който сами създаваме

коелю

Коелю – от психиатричната клиника, през затвора до щастието и успеха