in

10 причини британците да не искат принц Чарлз за крал

чарлз
Снимка: The Royal Family/Facebook

Принц Чарлз е най-дългогодишният наследник в британската история, но той не се радва на голяма популярност сред британските граждани. Причината е подробностите за брака му с принцеса Даяна, които станаха обществено достояние. Допитване в Обединено кралство показва, че популярността на Чарлз, който е следващият по линия на трона, намалява и хората биха предпочели други кралски особи на негово място. Вижте кои са причините британците токлкова много да не харесват принц Чарлз и кой предпочитат те:

1. Те предпочитат принц Уилям и херцогиня Кейт

Уилям и Кейт и трите им деца са обожавани в Ангия. Проучване на BMG Research разкрива, че почти половината от британската общественост иска принц Чарлз да се оттегли и да даде трона на най-големия си син, когато кралица Елизабет II се оттегли.

Уилям и Кейт са женени от близо десетилетие и семейството им е определяно като перфектно с явна липса на скандали. Освен това Уилям и Хари са най-харесваните кралски особи, въпреки, че в последно време популярността на принц Хари бележи значителен спад, след като той и съпругата му Меган отстъпиха от кралските задължения.

2. Любовта към Даяна все още цари

Принцеса Даяна веднъж казала, че иска да бъде принцесата в сърцата на хората и точно това станало. Това е и една от причините много хора да не харесват принц Чарлз. Те все още не са му простили за всички неща, които той ѝ е причинил по време на злополучния им брак.

Чарлз публично призна, че има връзка с Камила Паркър Боулс през 1986 г., докато все още бе женен за Даяна. Той също така не се отнасял добре към любимата принцеса на британците и изглежда те не могат да забравят това, въпреки, че вече е минало доста време.

3. Мнозина не искат да видят Камила като кралица

Проучването на BMG Research показва още, че само 20% от британците смятат, че Камила трябва да получи титлата кралица. Като се има предвид, че в момента Чарлз е женен за „другата жена“, хората са по-малко склонни да застнат зад него като управляващ монарх. През годините обаче херцогинята на Корнуол неуморно работи за своите благотворителни организации без много шум и успя да спечели одобрението на част от хората.

4. Те не искат „раздразнителен“ крал

Повечето книги за кралските особи не възхваляват принц Чарлз, напротив – в повечето биографии се пише за неговите недостатъци. Том Бауър, авторът на Rebel Prince го описва като раздразнителен и безгрижен за моментите, когато причинява вреда. Някои от скандалите между Чарлз и Даяна бяха оповестени публично и това допълнителни вреди на репутацията му.

5. Британците смятат, че той няма да върши добре работата си

Според много британски граждани Чарлз няма да бъде добър крал. Ролята на управляващ монарх не трябва да се приема лекомислено и според хората той няма необходимите качества, за да се справи с нея.

6. По-дългото управление предполага последователност

Ако принцът на Уелс стане крал, неговото управление неизбежно ще бъде много по-кратко от това на предшествениците му. Кралица Елизабет сяда на трона едва на 25 години, а сега е на 96. Принц Чарлз в момента е на 74 години. Фактът, че той ще има кратко управление, тревожи  някои хора, според които последователността дава усещане на хората какво да очакват.

7. Гражданите на Англия смятат принц Чарлз за сноб

Пинцът не Уелс не притежава чара и топлината, която принцеса Даяна имаше. Той не винаги изглежда отворен да се среща и контактува с обикновените хора и да бъде съпричастен, за разлика от неговия син принц Уилям, който е достигнал до сърцата на британците почти колкото майка си.

8. Принц Чарлз прояви пренебрежение към хуманното отношение към животните

Въпреки, че той има позиция по важни екологични въпроси като устойчивостта и изменението на климата, той се провали като защитник на хуманното отношение към животните. Преди време той нарече лова на лисици „романтичен“. Това не се хареса особено на защитниците на правата на животните.

9. Неговите добри дела не влизат в заглавията на медиите

Дали британската преса, или скандалите, създадени от Чарлз през годините, са причина в медиите да излизат предимно негативни подробности за живота на принца на Уелс. През по-голямата част от живота му в по-зряла възраст обаче не липсват добри дела. Той е голям защитник за опазване на околната среда и е посветил доста време на тази тема, както и на многото благотворителни организации, които е създал. Тези неща обаче до голяма степен са пренебрегвани и премълчавани.

10. Принц Чарлз вижда монархията по различен начин

През 2010 г. принцът на Уелс казва пред изданието Vanity Fair, че вижда ролята на конституционния монарх „по различен начин“ от тези, които са управлявали до момента. Само по себе си подобно твърдение не е тревожно, но неясните му идеи за промяна на много традиционна роля не се харесват на много хора. Той може да промени мнението им ако бъде конкретен за това, което иска да прави по различен начин.

  • Одобрявате ли принц Чарлз за крал?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

иван юруков

„До последния каприз“ и Иван Юруков – животът между револвера и цигулката

Дрехи

15 модни грешки, които ви състаряват