in

ЛюбовЛюбов

10 неща, които трябва да постигнете до 30-годишна възраст

Жена 30

Всяко десетилетие от живота идва с различни предизвикателства и с различни важни събития. Всяка възраст е прекрасна и трябва да ѝ се наслаждаваме максимално, но е добра идея да си поставяме и цели.

Ако сте в 20-те си години, има някои неща, които е добре да постигнете до 30-тия си юбилей, за да се чувствате удовлетворени от живота си. Ето няколко примера:

1. Да живеете сами

Ново жилище

Отделянето от родителите и поемането на отговорност за собствено жилище не звучи много примамливо за някои хора. Въпреки това трябва да станете самостоятелни и ако все още не сте го направили, поставете си краен срок 30-тата си година. Прибирането в празно жилище понякога е малко потискащо, но бъдете сигурни, че няма да е за дълго. Именно отделянето от родителите е първата крачка към създаването на собствено семейство.

2. Да сте ходили на поне едно самостоятелно пътуване

Пътуване сам

Ако никога не сте пътували сами, сега е моментът да промените това. Да имате пълен контрол над това къде отивате, какво виждате и какво правите, е едновременно просветляващо и освобождаващо – това пътуване е ваше и само ваше. Изживейте го! След като го направите веднъж, това ще се превърне в любимия ви вид почивка.

3. Да приемете себе си

Да обичаш себе си

Самоприемането не е лесна задача. Много хора се опитват да го постигнат през целия си живот. Колкото по-рано обаче се приемете такива, каквито сте, толкова по-удовлетворени ще бъдете от живота си. Спрете да се сравнявате с другите и не се подценявайте. Приемете недостатъците си и се гордейте със себе си.

4. Да бъдете приятели с родителите си

Родители

Отношенията между родителите и децата са малко по-сложни, когато децата са малки или са тийнейджъри. На около 20-годишна възраст започваме да осъзнаваме, че те не са просто хората, които определят правилата, а са индивидуални личности, които имат чувства и проблеми, точно като нас. Връзката между децата и родителите става все по-силна с годините и се превръща в по-скоро приятелска, което е чудесно. Ако все още не сте го постигнали, работете в тази посока.

5. Да имате стабилна работа

Работа

Въпреки че е общоприето, че човек трябва да има работа в добра компания, да бъде на хубава позиция и да изкарва много пари, трябва да си поставите малко по-различна цел. Поставете си за цел да си намерите работа, която ви удовлетворява, харесва ви, получавате нужното уважение и задоволително заплащане. Независимо дали ще имате престижна професия или ще правите нещо, което е „несериозно“ в очите на околните, важно е да се занимавате с това, което наистина ви харесва. Периодът между 20 и 30 години е предназначен за опитване на различни неща, възходи и падения, но е добре да сте открили своето място, когато навършите 30.

6. Да не се интересувате от мнението на околните

Щастлива жена

Важно е да се научите да се фокусирате върху себе си и да преследвате собствените си желания и потребности. Изключително важно умение е да се научите да не се интересувате какво мислят околните. На тази възраст вече трябва да сте осъзнали, че мнението на хората около вас няма абсолютно никакво значение, стига вие да сте щастливи.

7. Да сте придобили поне едно ново умение

Тенис

През целия си живот се учим и именно това ни кара да вървим напред. Отговорете си на въпроса кога за последен път опитахте нещо ново. Вероятно отдавна. Потърсете нещо, което ви доставя удоволствие, независимо дали е някакъв спорт, музикален инструмент или друг вид занимание и започнете да го практикувате. Ще бъдете изненадани колко добре ще ви се отрази.

8. Да сте се научили как да се справяте с тъгата

Тъжна жена

Животът е изпълнен както с хубави, така и с лоши моменти, така че просто трябва да се научим да се справяме с тъгата. Важно е да сте се научили да изразявате емоциите си, защото това е единственият начин да се справите с тях и да преодолеете всичко, което ви се случва.

9. Да сте се научили да се глезите

Купуване дрехи

Обикновено купуваме подаръци и се стараем да зарадваме хората около нас. В това няма нищо лошо, но обикновено забравяме да обърнем малко внимание и на себе си. Научете се да си правите подаръци сами на себе си, както и да задоволявате собствените си желания, вместо тези на околните.

10. Да бъдете егоисти понякога

Егоизъм

Повечето хора мислят, че да си егоист е нещо лошо. Истината е, че всеки човек трябва да бъде егоист понякога. Не трябва винаги да пренебрегвате себе си, за да може другите да са добре. Трябва да се погрижите и за себе си, независимо дали това ще бъде прието като егоизъм. Ако вие не се погрижите за себе си, никой друг няма да го направи.

Loading

  • Постигнали ли сте тези неща?

    • Да
    • Не
    • Част от тях

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Свръхзвуков самолет

От Шанхай до Ню Йорк за два часа

Американска храна

8 класически американски храни, които всеки трябва да опита