in

10 правила за етикет, които трябва да спрете да нарушавате

телефон

Добрите маниери и обноски говорят много за вашата същност. Има някои правила, които хората често нарушават, но след 30 години вече е добре да спрем да го правим. Вижте кои са те:

1. Кихане в ръцете

кихане

Кихането може да бъде непредсказуемо, което ви дава само няколко секунди за реакция. Много често се случва да кихаме в ръцете си, или още по-лошо – във въздуха. Експертите по етикет препоръчват да кихате в лакътя си или да завъртите главате си настрани от другите хора.

2. Използвате салфетка, за да издухате носа си

хрема

Ако сте хремави и се налага да издухате носа си, никога не го правете пред човека пред вас. Вместо това отидете настрани и свършете тази работа, без никой да ви наблюдава.

3. Оставяте телефона си на масата, когато се храните

телефон

Оставянето на телефона ви в полезрението може да ви държи постоянно в течение с известията, но това е знак на лошо възпитание, твърдят експертите. Това отвлича вниманието ви от хората, с които се храните, и прави преживяването по-малко приятно за отсрещната страна.

4. Използвате емоджита в служебните си имейли

работа

Много хора приемат имейлите до колеги като текстови съобщения. Не бъдете небрежни в служебните си комуникации. Бизнес имейлите трябва да съдържат официално въведение, подходяща тема, поздрав и официален край. Също така преглеждайте внимателно всичко, за да не сте допуснали някоя правописна грешка в бързината. Дори писането на текстови съобщения от телефона е изключително неприятно за събеседника ви, камо ли официална кореспонденция.

5. Публикувате в социалните мрежи всичко, което правите

социални медии

Това обикновено го правят тийнейджърите. Те снимат храната си и всичко останало, но това е добре до определена възраст, след която трябва да филтрирате доста публикациите си в социалните мрежи. Има десетки причини да бъдете предпазливи относно това, което публикувате онлайн, сред които заплаха от кражба на самоличност, проблеми на работното място и много други.

6. Седите, когато представяте някого

запознанство

Когато представяте някого за първи път е желателно всички страни да бъдат прави. Ако седите на бюрото си, когато срещате нов човек, направете усилие да се изправите, за да го поздравите. Този малък жест показва, че срещата е важна за вас.

7. Пиете на собствен тост

тост

Когато вдигате тост в своя чест или сте обект на тост, това значи, че останалите празнуват за вас. Често срещана грешка е да пиете от чашата, когато тостът е във ваша чест. Не трябва да пиете в този случай, твърдят експертите.

8. Оставяте вилицата на масата след като се нахраните

етикет

След като се нахраните, не оставяйте използваната вилица обратно на масата. Сложете я в чинията с останалите използвани прибори, за да бъдат прибрани от домакина. Ако я поставите на масата, това не само е признак на лошо възпитание, но и никак не е хигиенично.

9. Отговаряте със закъснение

вечеря

Ако получите електронна покана, добре е да отговорите също по електронен път и възможно най-бързо. Когато сте на гости и домакинът ви пита нещо, добрите обноски изискват да му отговорите бързо. Забавянето на отговор или липсата на такъв предизвикват емоционален стрес в домакините.

10. Поздравявате шефа си с „Хей“

работа

Повечето компании целят да създат по-неангажираща атмосфера сред служителите си, но това не значи, че трябва да пренебрегвате всички правила. Официалният поздрав към работодателя ви е едно от тях. Използвайте думи като „Добро утро“ или „Здравейте“.

Прочетете още:

Етикет при хранене – правилата, които трябва да спазваме

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

буковски

Хилядите лица на любовта през очите на Буковски

даяна

7 тайни за принцеса Даяна, които никой не знаеше до смъртта ѝ