in

Телешки медальони с гъби и картофено пюре

Телешки медальони

В България консумирането на телешко месо не е толкова популярно, колкото в други страни. Въпреки това напоследък все повече хора започват да заместват свинското с телешко. То е доста по-полезно, но приготвянето му е малко по-специфично.

Една от най-вкусните части от телето са т.н. „телешки медальони“. Представляват малки кръгли парчета месо от плешката.

Най-класическият метод за приготвяне на медальони е с гъби и карофено пюре. Ето как да приготвите това вкусно ястие:

Необходими продукти:

  • 8 телешки медальона
  • 200 грама гъби
  • 3-4 с.л. масло
  • 1 глава лук
  • 1 ч. зеленчуков бульон
  • 3 с.л. брашно
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. горчица
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • пресен магданоз
  • 150 мл сметана за готвене
  • 250 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Овкусете медальоните с малко сол и черен пипер. Потопете ги в брашно и изтръскайте, за да изпадне излишното.

Сложете ги в тиган с масло и запечатайте от двете страни за по няколко минути.

Извадете месото и в същия тиган запържете лука и гъбите.

След като гъбите омекнат, добавете горчицата, чесъна и дафиновия лист.

Върнете и месото в тигана и добавете бульона.

В малка купичка комбинирайте бялото вино, сметаната и 1-2 с.л. брашно.

Изсипете и тази смес в тигана и гответе, докато месото стане готово, след което поръсете с пресен магданоз.

Сервирайте върху канапе от картофено пюре.

Loading

  • Консумирате ли телешко месо?

    Телешко месо
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Глобус държави

Тест: Колко добре познавате държавите?

Географските ширини на копнежа

„Географските ширини на копнежа“ – магически сюрреализъм и чувствена екзотика