Суровите веган бонбони са супер вкусни и са идеален вариант, ако имате повод да почерпите и искате да бъде с нещо домашно приготвено. Те са доста сладки, въпреки че не съдържат никаква захар. И това, че са веган и не съдържат захар, не означава, че са нискокалорични, така че не прекалявайте с количеството, което хапвате. В тази рецепта почти всяка съставка може да бъде променена- можете да използвате други ядки, вместо кашу, както и други плодове, вместо фурми, но фурмите са с най-голяма сладост, затова са най-добрият вариант.
Необходими продукти:
- 1 чаша фурми
- 1 чаша кашу
- 2 с. л. масло от кашу
- 1 чаша кокосови стърготини
- 2 с. л. кокосова захар
- 2 с. л. кокосово масло
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Фурмите трябва да бъдат почистени от костилките и накиснати във вода от предната вечер.
Ядките също е добре да бъдат накиснати от предната вечер, но ако ще използвате кашу не е задължително. Ако сте избрали обаче бадеми или лешници, задължително ги накиснете.
Разтопете кокосовото масло и маслото от кашу на водна баня.
Сложете фурмите, ядките, двата вида масло, кокосовата захар, щипка сол и половината кокосови стърготини в блендера.
Блендирайте до получаване на гладка смес.
Сложете сместа в хладилника за около 30-40 минути, след което я извадете и с ръце оформете топчета.
Готовите бонбони се овалват в кокосови стърготини. Можете да използвате и сусам или какао на прах за овалването.
-
Опитвали ли сте сурови бонбони?
-
Да
-
Не
-