in

ЕхаЕха

Сурови бонбони с кокос и фурми

Суровите веган бонбони са супер вкусни и са идеален вариант, ако имате повод да почерпите и искате да бъде с нещо домашно приготвено. Те са доста сладки, въпреки че не съдържат никаква захар. И това, че са веган и не съдържат захар, не означава, че са нискокалорични, така че не прекалявайте с количеството, което хапвате. В тази рецепта почти всяка съставка може да бъде променена- можете да използвате други ядки, вместо кашу, както и други плодове, вместо фурми, но фурмите са с най-голяма сладост, затова са най-добрият вариант.

Необходими продукти: 

  • 1 чаша фурми
  • 1 чаша кашу
  • 2 с. л. масло от кашу
  • 1 чаша кокосови стърготини
  • 2 с. л. кокосова захар
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне: 

Фурмите трябва да бъдат почистени от костилките и накиснати във вода от предната вечер.

Ядките също е добре да бъдат накиснати от предната вечер, но ако ще използвате кашу не е задължително. Ако сте избрали обаче бадеми или лешници, задължително ги накиснете.

Разтопете кокосовото масло и маслото от кашу на водна баня.

Сложете фурмите, ядките, двата вида масло, кокосовата захар, щипка сол и половината кокосови стърготини в блендера.

Блендирайте до получаване на гладка смес.

Сложете сместа в хладилника за около 30-40 минути, след което я извадете и с ръце оформете топчета.

Готовите бонбони се овалват в кокосови стърготини. Можете да използвате и сусам или какао на прах за овалването.

  • Опитвали ли сте сурови бонбони?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

7 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„За” или „против” хранителните добавки

25 вредни хранителни навика