in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов

Сурови бонбони с кокос и фурми

Суровите веган бонбони са супер вкусни и са идеален вариант, ако имате повод да почерпите и искате да бъде с нещо домашно приготвено. Те са доста сладки, въпреки че не съдържат никаква захар. И това, че са веган и не съдържат захар, не означава, че са нискокалорични, така че не прекалявайте с количеството, което хапвате. В тази рецепта почти всяка съставка може да бъде променена- можете да използвате други ядки, вместо кашу, както и други плодове, вместо фурми, но фурмите са с най-голяма сладост, затова са най-добрият вариант.

Необходими продукти: 

  • 1 чаша фурми
  • 1 чаша кашу
  • 2 с. л. масло от кашу
  • 1 чаша кокосови стърготини
  • 2 с. л. кокосова захар
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне: 

Фурмите трябва да бъдат почистени от костилките и накиснати във вода от предната вечер.

Ядките също е добре да бъдат накиснати от предната вечер, но ако ще използвате кашу не е задължително. Ако сте избрали обаче бадеми или лешници, задължително ги накиснете.

Разтопете кокосовото масло и маслото от кашу на водна баня.

Сложете фурмите, ядките, двата вида масло, кокосовата захар, щипка сол и половината кокосови стърготини в блендера.

Блендирайте до получаване на гладка смес.

Сложете сместа в хладилника за около 30-40 минути, след което я извадете и с ръце оформете топчета.

Готовите бонбони се овалват в кокосови стърготини. Можете да използвате и сусам или какао на прах за овалването.

 

  • Опитвали ли сте сурови бонбони?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

7 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„За” или „против” хранителните добавки

25 вредни хранителни навика