in

Супа Минестроне

Минестроне е традиционна италианска супа, която е доста гъста и обикновено се приготвя със сезонни зеленчуци. Към супата се добавя паста или ориз, а една от най-често срещаните съставки е боб. В различните части на Италия тази супа се приготвя по различен начин. Ако искате да разнообразите менюто си и да опитате една малко по-различна супа, пригответе тази рецепта за супа Минестроне:

Необходими продукти: 

  • 1 голяма консерва домати
  • 2 малки консерви черен боб
  • 400 грама зелен боб
  • 2 големи моркова
  • 2 картофа
  • 2 ч. паста фусили
  • 3 ч. зеленчуков бульон
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете картофите, морковите и зеления боб.

Сложете зеленчуците в тенджера, добавете доматите и бульона и оставете да ври.

След като зеленчуците омекнат и са почти готови, добавете и пастата, както и малко вода, ако е необходимо.

След около 10 минути пастата ще бъде напълно сварена. Добавете боба и разбъркайте.

Преди да сервирате, добавете нарязания на ситно магданоз.

В някои части на Италия, като последна стъпка, в супата добавят няколко филии хляб и отново варят, докато хлябът стане на каша и сгъсти супата.

Loading

  • Опитвали ли сте супа Минестроне?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 филма със Силвестър Сталоун, които всеки трябва да гледа

Живот от нулата: Мемоари за храна, семейство и опрощение