Минестроне е традиционна италианска супа, която е доста гъста и обикновено се приготвя със сезонни зеленчуци. Към супата се добавя паста или ориз, а една от най-често срещаните съставки е боб. В различните части на Италия тази супа се приготвя по различен начин. Ако искате да разнообразите менюто си и да опитате една малко по-различна супа, пригответе тази рецепта за супа Минестроне:
Необходими продукти:
- 1 голяма консерва домати
- 2 малки консерви черен боб
- 400 грама зелен боб
- 2 големи моркова
- 2 картофа
- 2 ч. паста фусили
- 3 ч. зеленчуков бульон
- пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете картофите, морковите и зеления боб.
Сложете зеленчуците в тенджера, добавете доматите и бульона и оставете да ври.
След като зеленчуците омекнат и са почти готови, добавете и пастата, както и малко вода, ако е необходимо.
След около 10 минути пастата ще бъде напълно сварена. Добавете боба и разбъркайте.
Преди да сервирате, добавете нарязания на ситно магданоз.
В някои части на Италия, като последна стъпка, в супата добавят няколко филии хляб и отново варят, докато хлябът стане на каша и сгъсти супата.
-
Опитвали ли сте супа Минестроне?
-
Да
-
Не
-