Гаспачо е испанска студена доматена супа, която е много подходяща за летните месеци. Приготвя се изключително бързо и лесно и е добра алтернатива на таратора. Основната тайна за вкусно гаспачо е изборът на домати. Хубаво е те бъдат пресни и зрели, за да получите желания вкус.
Необходими продукти:
6 домата
1 глава червен лук
1 краставица
1 червена чушка
1 скилидка чесън
магданоз
2 стръка целина
¼ ч.ч. винен оцет
¼ ч.ч. зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете доматите и нарежете краставицата на дребно. Почистете чушката и нарежете и нея по същия начин, както и чесъна.
Разбийте всички продукти с пасатор до получаване на желаната от вас консистентност.
Изсипете сместа в стъклена или керамична купа и я оставете в хладилника поне за 1-2 часа.
Когато сервирате супата, може да я украсите с магданоз или целина. По желание може да сложите и крутони.
-
Обичате ли супа с домати?
-
Да
-
Не
-