in

Сладоледени такоси

Сладоледени такоси

Сладоледените десерти са страхотни за лятото! Едновременно са сладки и разхлаждащи. Мелбите и сладоледените торти са най-популярните летни десерти, но ако искате нещо по-различно и интересно, можете да опитате сладоледени такоси.

Сладоледените такоси са във формата на популярното мексиканско ястие, но вместо да се използват тортили и плънка от боб и месо, в тези сладки такоси „питката“ е сладка, а пълнежът е от сладолед и плодове.

Този десерт се приготвя много лесно, тъй като трябва да направите само черупките. Купете си сладолед по избор, с който да ги напълните и нарежете пресни плодове, например ягоди. Можете да полеете такосите с разтопен шоколад, за да станат още по-вкусни.

Сладоледените такоси могат да се направят и с гофрети. Единият вариант е да направите гофретите сами, ако имате гофретник вкъщи, а можете и да купите готови гофрети, които просто да загреете леко, за да приемат нужната форма. Ако изберете този вариант, десертът ви ще е готов буквално за 10 минути.

Ето как да приготвите сладоледени такоси:

Необходими продукти:

За „питката“: 

  • 2 яйца
  • ½ ч. брашно
  • 100 грама захар
  • 60 мл прясно мляко
  • 55-60 грама масло
  • 1 ч.л. ванилия

За плънката:

  • 400 мл ванилов сладолед
  • 400 мл карамелен сладолед
  • 400 мл шоколадов сладолед
  • 7-8 ягоди
  • шоколадов топинг за сладолед
  • натрошени ядки по избор

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата в купа, добавете захарта и разбъркайте.

Добавете прясното мляко, маслото, ванилията и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Накрая добавете брашното и отново разбъркайте.

Загрейте тиган за палачинки, добавете малко масло и когато се разтопи, добавете малко от готовата смес. Наклонете тигана, за да се разлее, подобно на палачинка.

Печете по 2-3 минути от всяка страна.

Веднага щом извадите готовата „питка“ от тигана, сложете я върху някакъв предмет с кръгла форма, за да пригодобие типичната за такосите извивка.

Оставете така около 10 минути.

Повторете същото с останалото тесто, след което сложете готовите тако черупки във фризера за около 20 минути.

Във всяка „питка“ сложете по една топка сладолед, 1-2 нарязани ягоди и поръсете с шоколадов топинг и ядки. Наредете ги върху хария за печене и ги сложете във фризера, за да стегнат.

Извадете такосите от фризера около 10 минути преди да ги сервирате.

Loading

  • Опитвали ли сте сладоледено тако?

    Тако
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Бионсе

15 любопитни факта за Бионсе

победителите

„Победителите“ – грандиозният завършек на трилогията „Бьорнстад“