in

Сладоледени такоси

Сладоледени такоси

Сладоледените десерти са страхотни за лятото! Едновременно са сладки и разхлаждащи. Мелбите и сладоледените торти са най-популярните летни десерти, но ако искате нещо по-различно и интересно, можете да опитате сладоледени такоси.

Сладоледените такоси са във формата на популярното мексиканско ястие, но вместо да се използват тортили и плънка от боб и месо, в тези сладки такоси „питката“ е сладка, а пълнежът е от сладолед и плодове.

Този десерт се приготвя много лесно, тъй като трябва да направите само черупките. Купете си сладолед по избор, с който да ги напълните и нарежете пресни плодове, например ягоди. Можете да полеете такосите с разтопен шоколад, за да станат още по-вкусни.

Сладоледените такоси могат да се направят и с гофрети. Единият вариант е да направите гофретите сами, ако имате гофретник вкъщи, а можете и да купите готови гофрети, които просто да загреете леко, за да приемат нужната форма. Ако изберете този вариант, десертът ви ще е готов буквално за 10 минути.

Ето как да приготвите сладоледени такоси:

Необходими продукти:

За „питката“: 

  • 2 яйца
  • ½ ч. брашно
  • 100 грама захар
  • 60 мл прясно мляко
  • 55-60 грама масло
  • 1 ч.л. ванилия

За плънката:

  • 400 мл ванилов сладолед
  • 400 мл карамелен сладолед
  • 400 мл шоколадов сладолед
  • 7-8 ягоди
  • шоколадов топинг за сладолед
  • натрошени ядки по избор

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата в купа, добавете захарта и разбъркайте.

Добавете прясното мляко, маслото, ванилията и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Накрая добавете брашното и отново разбъркайте.

Загрейте тиган за палачинки, добавете малко масло и когато се разтопи, добавете малко от готовата смес. Наклонете тигана, за да се разлее, подобно на палачинка.

Печете по 2-3 минути от всяка страна.

Веднага щом извадите готовата „питка“ от тигана, сложете я върху някакъв предмет с кръгла форма, за да пригодобие типичната за такосите извивка.

Оставете така около 10 минути.

Повторете същото с останалото тесто, след което сложете готовите тако черупки във фризера за около 20 минути.

Във всяка „питка“ сложете по една топка сладолед, 1-2 нарязани ягоди и поръсете с шоколадов топинг и ядки. Наредете ги върху хария за печене и ги сложете във фризера, за да стегнат.

Извадете такосите от фризера около 10 минути преди да ги сервирате.

  • Опитвали ли сте сладоледено тако?

    Тако
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Бионсе

15 любопитни факта за Бионсе

победителите

„Победителите“ – грандиозният завършек на трилогията „Бьорнстад“